BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,05
ALTIN 2.324,21

Jaguar'ın son otomobili Türkiye’de kaç adet sattı?

Jaguar'ın son otomobili Türkiye’de  kaç adet sattı?

İngiltere tahtının varisi Prens Charles’ın da tercih ettiği araçtan Türkiye’de şimdiden 106 adet satıldı.

Jaguar'ın son otomobili Türkiye’de  kaç adet sattı?

Jaguar’ın 480 kilometre menzile sahip ilk elektrikli otomobili I-Pace’in hem yolda, hem pistte, hem arazide gösterdiği şaşırtıcı performans, dünya basını tarafından, “100 yıldır fosil yakıtlarla kandırılmışız” esprisinin yapılmasına sebep oldu. İngiltere tahtının varisi Prens Charles’ın da tercih ettiği araçtan Türkiye’de şimdiden 106 adet satıldı. 41 TL’ye dolan pilleriyle 480 kilometre giden araçın Türkiye fiyatı ise 88 bin Euro.

Jaguar'ın son otomobili Türkiye’de  kaç adet sattı?

KÜRESEL otomotiv endüstrisi son 10 yıldır yeni bir eşiğin ucunda. 100 yılı aşkın süredir kullanılan fosil yakıtlar, yani benzin ve dizelle çalışan otomobiller yerini tamamen elektrikle giden araçlara bırakmaya hazırlanıyor. Bir çok otomobil devi 7 yıl içinde tüm modellerinin elektrikli olacağını açıklarken, şimdiden bir çok marka bu sınıftaki otomobillerini piyasaya sunmaya başladı.

Jaguar'ın son otomobili Türkiye’de  kaç adet sattı?

Bugün Tesla’dan, Renault’a, Nissan’dan BMW’ye kadar bir çok marka geliştirdikleri elektrikli otomobilleri satışa sunarken, 2 yıl içinde toplam model sayısı 20’ye yaklaşacak. İngiliz Jaguar’ın bu yaz satışa sunmaya hazırlandığı ilk elektrikli otomobili I-Pace de bu sınıfta bugüne kadar geliştirilen en iddialı araçlardan biri durumunda. İngiltere tahtının varisi Prens Charles’ın da tercih ettiği yüzde 100 elektrikli Jaguar I-Pace modelini dünyada ilk test eden gazetecilerden biri oldum.

Jaguar'ın son otomobili Türkiye’de  kaç adet sattı?

Portekiz’in Faro şehrinde gerçekleşen test sürüşünde elektrikli aracı şehir içinde, otoyollarda, sık ve keskin virajlı asfalt dağ yollarında, yarış pistinde ve off-road parkurunda tam 400 kilometre denedik. Ve açıkçası bu yoğun testin ardından bir çok uluslararası gazeteci gibi, “100 yılı aşkın bir süredir petrole bağımlı araçlarla bizi uyutmuşlar, kandırmışlar” diye düşünmeden edemedim.