BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
HABER /  EKONOMİ

Jackson Hole nedir dolar ne olur (Dolar kuru kaç TL?)

Dolar Jackson Hole toplantılarına kilitlendi. Peki Jackson Hole nedir ne karar çıkar, Jackson Hole sonrası dolar ne olur düşer mi çıkar mı? Bugün 3.49 lira seviyelerinde işlem gören dolar kuruyla ilgili yorumlar ve günün kritik seviyeleri.

Abone ol

Bankalararası piyasada dolar/TL 3,50'nin altında hareket ediyor. Dolar/TL, uzun süredir beklenen psikolojik seviye olan 3.50'nin altına dün inmesinin ardından bugün de benzer seviyelerden işlem görüyor. 

Dolar dün 3,4920'ye kadar gerileyerek yaklaşık iki ayın en düşük seviyesine inmişti. Euro da 4,12 civarında seyrediyor.

Dolar yaklaşık bir aydır 3,50-3,55 bandında hareket ediyordu.

Analistler teknik açıdan dolar/TL'de 3,4750 seviyesinin destek, 3,5150'nin ise direnç konumunda bulunduğunu belirtiyor.

JACKSON HOLE NEDİR NE KARAR ÇIKACAK?

Bu haftanın en önemli gündem maddesi 24-26 Ağustos'ta yapılacak olan Jackson Hole toplantıları olacak. Toplantıdan gelecek çıklamalar yakından izlenecek. Uzmanlar, Fed Başkanı Yellen'ın piyasalara yön verecek bir açıklama yapmasının beklenmediğini belirtiyorlar.

BOŞ KONUŞMAK, AMAÇSIZCA TOPLANMAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Cemil Ertem de Jackson Hole toplantısını köşesine taşıyan isimlerden oldu. Yazısına "Boş konuşmak, amaçsızca toplanmak" başlığı atan Ertem şunları yazdı:

"Şimdi ABD’de Jakcson Hole’de merkez bankaları toplanıyor. Ama niçin, onlar da bilmiyor... Sorsanız ne iş yaparsınız diye, “Her şeyi abi” diyecekler...

2. Dünya Savaşı sonrası ABD önderliğinde kurulan dünya ticaret ve para düzeni, iç savaşlara, ülkeler arasında kısmi lokal çatışmalara ve teröre dayanan ve böylece dünya ticaret ve para sistemini yalnız ABD merkezine ve o merkezin yedeklediği Avrupacoğrafyasına sıkıştıran, buralarda merkezileştiren bir yeni sömürge sistemiydi. Bu sistem, dünyanın bütün geri kalmış bölgelerini daha da geride bıraktırmak ve birbirleriyle irtibatını kesmek üzerine de kurulmuştu.

Bu, artık geride kalıyor. Ama bu sistemin kalıntılarının bile devam etmesi halinde merkez bankalarının yapacağı bir şey yoktur."