BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13
HABER /  GÜNCEL

İzmitte 100 kişi zehirlendi

Kamyon kasasındaki zehir alev aldı. 100 vatandaş hastanelik oldu.

Abone ol

İZMİT'te, TEM Karayolu'nun Gültepe geçişindeki park alanında, kaçak olduğu ileri sürülen ve 34 NUB 21 plakalı kamyonun kasasına yerleştirilmiş tankla taşınan solventin alev alması sonucu, polis, itfaiyeci ve vatandaşlardan olmak üzere yaklaşık 100 kişi zehirlendi. Zehirlenenler, üzerlerine kimyasal madde atığı bulaştığı için yıkandıktan sonra hastaneye alınıyor.

Olay, bu akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Yangında hasar görmesinin yanı sıra tehlikeli olduğu için yanına yaklaşılamayan 34 NUB 21 plakalı kamyonun kasasına yerleştirilmiş solvent, genleşme nedeniyle alev aldı. Bir tür baza çözücü olduğu belirlenen ve yoğun bir kimyasal içerdiği belirlenen solventin alev aldığını gören trafik ekipleri, buradaki diğer şoförlerle birlikte ilk müdehaleyi yapmak istedi. Ancak solventin dumanlarının etkisiyle buraya yaklaşan herkes mide bulantısıyla birlikte öksürük krizine girmeye başladı.

Olay yerine gelen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiyecileri de aynı şekilde bir bir zehirlenmeye başladı. Olay yerine giden ambulanslarla, yaklaşık 100'e yakın polis, itfaiyeci ile diğer vatandaşlar Derince ve Kocaeli Devlet Hastanelerine taşındı.

Şu anda hastanede müşahade altındaki 3 kişinin durumunun ciddi olduğu bildirilirken, diğer zehirlenenler hastaneye alınmadan önce üzerlerine bulaşmış kimyasallardan arındırılmak amacıyla banyo yaptırılıyor.

Kaynak: Milliyet