BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,76
ALTIN 2.491,96
HABER /  SEÇİM

İzmirsiz Türkiye fotoğrafı eksik kalır!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım: "İzmir'in kalkınması, istihdamının artması demek, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi kalkınması demek. İzmirsiz Türkiye fotoğrafı eksik kalır"

Abone ol

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İzmir'in kalkınması, istihdamın artması demek, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi, kalkınması demek. İzmirsiz Türkiye fotoğrafı eksik kalır" dedi.

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği'nce geleneksel olarak düzenlenen kahvaltıya katılan Yıldırım, burada sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Burada konuşan Yıldırım, sanayicilerin sorunlarını bildiklerini ve bunları çözmek için çalıştıklarını belirtti. Kemalpaşa'yı İzmir Limanı'na ve Türkiye'nin her yerine bağlayacak olan tren yolu bağlantısının kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Yıldırım, ilçenin Çandarlı Limanı'na bağlanacağını, ara eleman sorununun çözümü için de meslek edindirme merkezi açacaklarını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olması halinde kapısının herkese 7 gün 24 saat açık olacağını, İzmir'in sorunlarının çözümü için Ankara'da kentin sesi olacağını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"İzmir'in kalkınması, istihdamının artması demek Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi kalkınması demek. İzmirsiz Türkiye fotoğrafı eksik kalır. Son 10 yılda İzmir Türkiye'nin ritmine ve gelişimine tam ayak uyduramadı. Bunun nedenlerini aramamız gerekiyor. Bunun zararlarını tüm İzmirliler ödüyor. İzmir Türkiye'ye ihracatı öğreten kent ama bugün ihracatta Bursa ve Kocaeli'nin bile arkasında kalmış durumda. İzmir hak ettiği yerde değil. Bunu düzeltmemiz gerekiyor. İzmir'in potansiyeli çok yüksek. Yatırımcıları yıldıran, işleri zorlaştıran değil, kolaylaştıran olacağız. Bugüne kadar hiçbir sorunu halının altına süpürmedim. Kendi konumla ilgili olanları hemen çözmeye çalıştım. Diğer konularda da inisiyatif alarak çözüm için aktif rol oynadım. Bana sürekli 'belediye ile işimiz görülmüyor, ruhsat ve izin alamıyoruz' gibi şikayetler geliyor. Belediye başkanlığını temsil makamı olarak görmüyorum. Toplumun herkesimin sorumlusu olarak çalışacağım. Zaman kaybetmeye tahammülümüz yok."

İzmir ve Manisa kadar birbirine yakın başka bir kent olmadığını kaydeden Yıldırım, teşvik konusunun da önemine vurgu yaptı. Teşvik konusuna yönelik girişimde bulunduğunu kaydeden Yıldırım, konuyla ilgili çalışma yapacaklarını kaydetti.

Yıldırım daha sonra sanayicilerin sorularını yanıtladı.

KESİAD üyesi olan Saygılı Rulman firmasında gerçekleştirilen toplantıya EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, KESİAD üyeleri ve bölge sanayicileri katıldı.