BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.418,17
HABER /  GÜNCEL

İzmir'in seri katilinin ilk ifadesi!

Kamuoyu üç gündür onu konuşuyordu. İzmir'in üzerine kabus gibi çöken seri katil işte böyle yakalandı.

Abone ol

İzmir'de üst üste üç gecede üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan katil zanlısı Muğla'nın Bodrum ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Üç kişiyi kafalarından vurarak öldüren zanlı yurt dışına kaçmayı planlıyordu.

Zanlının eşkali son kurbanın telefonunu satması üzerine belirlendi. Zanlı ilk ifadesinde para için cinayetleri işlediğini itiraf etti. Katilin cinayet haberlerinin yer aldığı gazete küpürlerini biriktirdiği ortaya çıktı.

CİNAYET SİLAHI VE MAKTULLERİN EŞYALARI ODASINDA

Zanlının Mardin nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki H.A. olduğu ve cinayetlerde kullanılan silah ile maktullere ait bazı eşyalar odasında ele geçirildi.

İzmir'in Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla ile Konak'ta aynı yöntemle 'Azra' takma adlı transseksüel 30 yaşındaki Mustafa Has'ı başından vurularak öldürülmesi olayının ardından, polisin başlattığı çalışmalar sonuç verdi.

İLK İFADESİ: ESKİ SEVGİLİSİNİ DE ÖLDÜRECEKMİŞ

H.A. Emniyette verdiği ifadesinde de dehşete düşürdü. Eğer yakalanmasaydı eski sevgilisini de öldüreceğini söyledi.

H.A ilk ifadesinde şöyle konuştu:

"Öldürdüğüm üç kadını da tanımıyorum, parasız kalmıştım, üzerlerinde ne varsa aldım. Bir kez bu işe başlamıştım, ya yakalanacaktım, ya da vurmaya devam edecektim. Bodrum'da üç yıl önce tanıştığım kadın bana çok kötülükler yaptı, bunu şimdi anlatamam. O yüzden kadınlara olan güvenim kalmadı. Bodrum´a onu bulmaya geldim. Bulsaydım ona da sıkacaktım. Daha sonra burada iş bulup çalışmak istiyordum. Ama yakalanmam iyi oldu'' dediği öğrenildi. H.A.´nın çay ve sigara ikram eden polislere Bodrum´daki sevgilisinin kendisini uyuşturucuya alıştırdığı, parasını yediği ve sonra da kapı önüne koyduğunu söylediği belirtildi

UYURKEN YAKALANDI

Sabahın erken saatlerinde operasyon için düğmeye basan özel ekip zanlının Bodrum'da bir pansiyonda kaldığını belirledi. Ekipler, mahkeme kararını beklerken zanlının kaçmaması için pansiyonun etrafını sardı. Mahkeme kararının ardından güvenlik güçler zanlıyı uyurken yakaladı.

YUNANİSTAN'A KAÇACAKTI

Yapılan üst aramasında üzerinde 4 bin Euro para ve pasaport bulunan şüphelinin Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası üzerinden yurtdışına kaçmayı planladığı tahmin ediliyor.

ÜÇ KARDEŞİ DE GÖZALTINDA

Polis, zanlının kaldığı belirlenen bazı adreslerde aramaları sürdürüyor. Bodrum'da yakalanan kişinin 3 kardeşi de İzmir'de gözaltına alındı.

7.65 BELİNDE ÇIKTI

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, cinayetlerde kullanılan 7.65 milimetre çapındaki tabancanın da H.A.'nın belinden ele geçirildiğini, tabancanın dolu ve merminin de namluya sürülü olduğunu söyledi.

Katili böyle yakaladılar
İzmir Valisi Cahit Kıraç İzmir'deki ‘seri katil’ olduğu belirtilen şüpheli H.A.'nın, son kurban Mustafa Has'a ait telefonu bir bayiye satması ve 40'a yakın güvenlik kamerası görüntüsüyle tespit edildiğini açıkladı.

İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, şüphelinin kendisini rahat hissedip hata yapmasını sağlamak için hayali bir robot resmi çizip dağıttıklarını söyledi.

Yılmaz, ele geçirilen ipucundan bir otobüs firmasıyla Bodrum'a gittiğini belirlediklerini ve bir şube müdürü başta olmak üzere oluşturdukları özel ekibi hemen Bodrum'a gönderdiklerini anlattı.

ÖLDÜRDÜĞÜ ESRA'NIN BABASI İLE BERBERDE KARŞILAŞTI

Mahallede berberlik yapan Abdurrahman Kuktay, katil zanlısının ilk cinayetin ardından pazar günü dükkana gelip saçlarını kestirdiğini kaydetti. Çok konuşmadıklarını belirten Kuktay, “Cinayetlere çok üzüldük. İlk cinayette ölen banka çalışanı Esra Yaşar'ın babası, cenaze için geldiği İzmir'de dükkanda tıraş olmuştu. Hemen ardından katil zanlısı geldi. Peş peşe tıraş oldular, hatta karşılaştılar” dedi.

CİNAYET HABERİ KÜPÜRLERİNİ SAKLADI

İzmir'deki üç cinayetin zanlısı olarak yakalanan Hamdi Ayrı'nın daha önce herhangi bir sabıkası bulunmuyor. Yanında silah bulunan Ayrı'nın, cinayetlerle ilgili haber küpürlerini sakladığı da görüldü.

KATİLİN İLGİNÇ PROFİLİ

İzmir'de birer gün arayla işlenen üç cinayetin katil zanlısı Hamdi Ayrı'nın Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Akarsu beldesinin nüfusuna kayıtlı olduğu belirlendi. Ailesiyle İzmir'e taşınan Hamdi Ayrı, ilk iki cinayetin işlendiği Balçova'da oturuyordu.

DÜZENLİ İŞİ YOKTU

Düzenli bir işi olmayan zanlı, çeşitli zamanlarda restoran ya da kahvehanelerde garsonluk yaptı. 27 yaşında ve bekar olan zanlının sabıkası temiz çıktı.

Zanlının, öldürdüğü kişilerden aldığı cep telefonlarını sattığı yerlerde araştırma yapıldığı, ancak zanlının sattığını söylediği fiyat ile alıcıların söyledikleri fiyat arasında tutarsızlık bulunduğu için polis yetkililerinin gün içinde kıymet tespiti yapacakları bildirildi.