BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.427,85
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmiri kirleten bedelini ödeyecek

Konak Belediyesi, afiş, pankart ve el ilanı ile ilgili, Çevre Kanunu çerçevesinde Kural ve Yasaklar Yönetmeliği düzenledi.

Abone ol

Konak Belediyesi, afiş, pankart ve el ilanı ile ilgili, Çevre Kanunu çerçevesinde Kural ve Yasaklar Yönetmeliği düzenledi. Bundan böyle halka açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirleten şahıslara 129 TL idari para cezası verilecek.

Çevreyi kirleten kurum, kuruluş veya işletme ise ceza üç kat artırılacak. 2872 sayılı kanunun 23.maddesine göre de üç yıl içinde, aynı suçun birinci tekrarında bir kat, ikinci ve tekrarında iki kat arttırılarak ceza uygulanacak. 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre ise; meydanlara, parklara, cadde ve sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kağıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişiye 100 TL den 3 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanacak. Konak Belediyesi Kural ve Yasakları Yönetmeliği'ne göre de Belediyeden izin alınmadan ve vergisi yatırılmadan her türlü broşür ve el ilanı dağıtanlara encümen tarafından 143 TL para cezası verilecek.

4 BİN LİRAYA KADAR CEZA VAR

2010 yılında Belediye zabıtası tarafından verilecek olan para cezaları 4 bin 354 TL'ye kadar çıkabilecek. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan; Kentte sorumsuzca davrananlara karşı bir disiplin uygulayacağını açıkladığını hatırlatarak; bu konuda bir yıldır herkesi duyarlılığa çağırıyoruz. Yetki ve sorumlulukları hatırlatıyoruz. Çevreyi kirletenler, gürültü çıkaranlar, kaldırımları işgal edenler, duvarlara, direklere afiş asanlar bedelini ödeyecek. Konak'ta kent disiplinini sağlamak amacıyla bir dizi önlemler alındı. Bundan böyle belirlenen bölgeler dışında afiş, pankart ve benzeri duyuruların asılması engellenecek, asmak isteyenlere caydırıcı yaptırımlar uygulanacak. Konak'ta yaşayanlar bu kentin sakini değil, sahibi olacaklar dedi.

Kente disiplinin sağlanması amacıyla vatandaşların da bu konuda destek olmaları gerektiğini vurgulayan Tartan şunları söyledi: "Kentte sorumsuzca davrananlara karşı bir disiplin uygulayacağız, çevreyi kirletenler, gürültü çıkaranlar, kaldırımları işgal edenler, duvarlara, direklere afiş asanlar bedelini ödeyecek. Vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Duydukları, gördükleri ve yaşadıkları olumsuzlukları bize bildirmeleri durumunda gerekli önlemler alınacak ve yaptırımlar derhal uygulanacak.

Uygulamaya aykırı davrananları bildirmek amaçlı; Temizlik İşleri Müdürlüğü (232) 433 36 29, Zabıta Müdürlüğü 484 15 10, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 482 10 36