BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA

İzmir'e giden Osman Baydemir'e şok!

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir İzmir'de gözaltına alındı. Adliyeye götürülen Baydemir ifadesinin ardından serbest kaldı.

Abone ol

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, partisinin programları kapsamında geldiği İzmir'de, hakkında açılan bir dava kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle dün gece gözaltına alındı. Polislerle birlikte SGK misafirhanesinde tutulan Baydemir'in adliyeye götürülerek SEGBİS yoluyla ifadesi alındı. Baydemir daha sonra serbest kaldı.

Baydemir, partisinin bir programı kapsamında dün İzmir'e gelirken kalacağı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Misafirhanesi'ne gitmek istedi. Polisler tarafından durdurulan Baydemir'e, hakkında açılan bir dosya kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle kendisi için yakalama kararı bulunduğu iletildi. Polislerle birlikte SGK misafirhanesinde tutulan Osman Baydemir'in Şırnak Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı üzerine gözaltına alındığı bu sabah adliyeye götürülerek SEGBİS yoluyla ifadesinin alınacağı ifade edildi. Baydemir'in 27 Aralık 2015 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde düzenlenen protesto yürüyüşüne katıldığı gerekçesiyle 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlari Kanunu'na muhalefet' suçundan hakkında dava açıldığı bu nedenle ifadesinin alındığı kaydedildi.

İFADE VERİP ADLİYEDEN AYRILDI

Baydemir, adliye çıkışında açıklama yaptı. İktidarın yanlış politikalarını kabul etmedikleri için gözaltına alındığını söyleyen Baydemir, şöyle konuştu:

"Maalesef bu ülkede tüm demokratik hak ve özgürlükler, büyük bir tehdit altındadır. Sadece söz konusu olan Osman Baydemir'in gözaltına alınması, adliyeye getirilmesi, beyanına başvurulması değildir. Söz konusu olan, milyonlarca iradenin seçme hakkının gasbedilmesidir. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Çağlar Demirel ve nihayetinde de Enis Berberoğlu. Bütün bu milletvekilleri niçin cezaevindeler? Niçin tutuklandılar? Muhalefet ettikleri için. İktidarın yanlış politikalarını kabul etmedikleri için tutuklandılar. Ben de bugün, bunun için buradayım. İfade verdim, beyanlarda bulundum. Şüphesiz ki bilinmesi gereken bir şey var. Bu coğrafyada, eninde sonunda hak ve hakikat galip gelecektir. Eninde sonunda, özgürlük kazanacak. 'Yargı' dediğimiz mekanizma, bağımsızlığını yitirdiğinde büyük zararı toplum görecek. Biz, bugün bunun kişisel mağdurları olabiliriz; ama yargı, bağımsızlığını yitirdiğinde toplum zarar görecek. Ondan dolayı biz haksızlığa direniyoruz. Özgürlüğün kazanacağına inanıyoruz."

HDP'li Baydemir, açıklamasının ardından partisinin programına katılmak üzere adliyeden ayrıldı.

hdp