BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmire dünya çapında müze

Konak Belediyesi, butik müzeler zincirinin yeni bir halkası olan Mask Müzesi’nin açılışını yapmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, konusunda uzman kişilerle bir araya geldi komisyon oluşturdu ve müzede yer alacak maskların envanterini çıkartarak, bilgi alışverişinde bulundu.

Başkan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Arkeoloji Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Ali Kazım Öz, Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Özlem Aliyazıcıoğlu, Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Kahyaoğlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Görevlisi Canan Sönmezdağ ile bir araya geldi.

Komisyon, müzede sergilenecek olan eserleri değerlendirdi ve tasnifini yaptı. Ünlü sanatçı Müjdat Gezen’in müzede yer alacak olan 95 adet mask koleksiyonunun işlevlerine, tür ve özelliklerine göre ayrımını yaptı.

Hakan Tartan Başkanlığında toplanan komisyon mask müzesinin dünya standartları konseptinde açılması için sıkı bir şekilde çalışıyor. Başkan Tartan, komisyonun alacağı kararlar doğrultusunda müzenin üç ayrı bölümden oluşacağını belirtti.

Mask Müzesi’nin “Dinsel Tören”, Tiyatro” ve “Dans” gösterilerinde kullanılan masklardan oluşan üç ayrı başlık altında değerlendirildiğini anlatan Tartan; “Daha çok Uzakdoğu, Hindistan ve Afrika kültürünü yansıtan masklara önümüzdeki süreçte başka masklar da eklenecek.
Mask Müzesi için hazırlıklar çok ciddi bir şekilde yürütülüyor. Müzemiz, Alsancak’ın en güzel yerinde yerli ve yabancı turistlere hizmet verecek” dedi.