BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İzmir'den güzel haber 12 yılda 10 kat büyüdü!

İZMİR Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, Balçova’nın ekonomik anlamda 10 kat büyüdüğünü, yaptıkları bütçelerin gerçekleşme oranının %92 olduğunu ifade etti.

Abone ol

Balçova Belediyesi’nin 2017 yılına ait Gelir-Gider bütçesi Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda görüşüldü. 70 milyon TL olarak belirlenen Balçova belediyesi 2017 yılı bütçesi oy çokluğu ile kabul edilerek onaylandı.

CHP ve AK Parti meclis gurup sözcülerinin bütçe hakkındaki görüşlerini belirtmesinin üzerine yapılan oylamada AK Partili üyeler gelir bütçesine olumlu oy kullanırken, gider bütçesine olumsuz oy verdi. Balçova Belediyesi’nin 2017 yılı gelir-gider bütçesi, CHP’li üyelerin evet oyu ile onaylandı.

"EMLAK VERGİSİ GELİRLERİMİZ ÇOK DÜŞÜK"

Bütçenin geneli hakkında eleştirilere yanıt veren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, görevde olduğu 12 yılın özetini yaparak “Göreve geldiğimde belediyenin 7 milyon TL bütçesi vardı. 12 yıl sonra yani bugün meclisimiz 70 milyon TL’lik bütçemizi onaylayacak. Emekli kenti olduğumuzdan dolayı emlak vergisi gelirlerimiz çok düşük. Buna rağmen 12 yılda bütçemizi artırarak çok önemli yatırımlar yaptık” diye konuştu.

12 yılda hazırlanan bütçelerin gerçekleşme ve yatırım oranlarını da değerlendiren Başkan Çalkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığımız bütçelerin gerçekleşme oranı % 92, yani nereye ne harcayacağımızı çok iyi hesap etti. Diğer önemli bir husus ise yatırım oranı. Biz, her bütçemizin ortalama % 52’sini yatırıma ayırarak Türkiye ortalamasının çok üstünde bir seviyeye ulaştık. Bundan sonra da yatırımlarımıza Balçova halkının ihtiyaçları doğrultusunda devam edeceğiz.”