BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'den gelen haber CHP'de olay yarattı!

İZMİR Gaziemir Belediyesi'nde atama krizi yaşanıyor. Kriz sonrası bazı CHP'li meclis üyeleri, komisyonlardaki görevlerinden istifa etti.

Abone ol

İZMİR Gaziemir Belediyesi'nde, geçen yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir öğretmeni darbettiği iddia edilen Özel Kalem Müdürü Mehmet Tuncer'in koordinatör başkan yardımcılığına atanmasına tepki gösteren bazı CHP'li meclis üyeleri, komisyonlardaki görevlerinden istifa etti.

Alınan bilgiye göre, Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol, Özel Kalem Müdürü olan Mehmet Tuncer'i geçen hafta koordinatör başkan yardımcısı olarak atadı.

Geçen yıl Öğretmenler Günü etkinliğinde bir öğretmeni darbettiği ve burnunu kırdığı ileri sürülen Tuncer'in bu göreve getirilmesine tepki gösteren, aynı partiden belediye başkan yardımcısı Abdurrahim Nursoy, görevinden istifa etti.

Nursoy'un ardından, bazı CHP'li meclis üyeleri de komisyonlardaki görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Abdurrahim Nursoy, "Fen İşleri Müdürü ile çalışmak istemediğimi söyledim. Başkan da görev şemasını değiştirdi. Mehmet Tuncer'i koordinatör başkan yardımcısı yaptı, bende istifa kararı aldım." diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise istifaları doğrularken,"Halil İbrahim Bey, başkan yardımcılarının görevlerini değiştirdi. Meclis üyesi arkadaşlarımız tepki göstererek, komisyonlardaki görevlerinden istifa etmeye başladılar. Müdahale ediyorum." dedi.

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise henüz eline istifaların ulaşmadığını kaydetti.