BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmirdeki bilişim zirvesine FBI geliyor

Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı 9-11 Haziranda İzmir'de yapılacak.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilişim Derneğinin işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı 9-11 Haziranda İzmir'de yapılacak.

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Turhan Menteş, kurultayın tanıtımına ilişkin, Anemon Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, Fuar Kültürpark Alanı'ndaki kurultaya FBI'dan bir yetkili ile çok sayıda hukuk ve bilişim sektörü temsilcisinin katılacağını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir'in enternasyonal fuar kültürü, çok kültürlü yapısıyla bir fuarlar ve kongreler kenti olduğunu, Türkiye'deki en coşkulu, kaliteli fuarların İzmir'de düzenlendiğini kaydetti.

Türkiye Bilişim Derneğinin kurultay için İzmir'i tercih etmesinin kendilerini sevindirdiğini söyleyen Kocaoğlu, yalnızca profesyonellere açık olacak organizasyonu, 327 stajyer hakim ve savcının yanı sıra yaklaşık 3 bin profesyonel katılımcının takip etmesinin beklendiğini bildirdi.

Kocaoğlu, Avrupa ve ABD'de alanında ün yapmış 10'un üzerinde hukukçu ve teknik uzmanın da panelist olarak kurultaya katılacağını kaydederek, şöyle konuştu:

''İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Bilişim Derneğinin attığı bu adım bilişim hukuku alanındaki çalışmalara İzmir'den yapılmış çok büyük bir katkı olacak. Türkiye'de bilişim alanında yaşanan hızlı gelişmeler, özgür internet tartışmalarıyla birlikte, internette kişilik haklarının korunması, bilişim suçları ile mücadele, e-ödeme ve e-imza gibi pek çok hukuki düzenlemeyi de beraberinde getiriyor. Bu kurultay, konusunun en iyilerini bir araya getirerek, bu ve benzeri pek çok soru işaretini de ortadan kaldırmış olacak. İzmir'in böylesine önemli bir kurultaya ev sahipliği yapmasını fazlasıyla önemsiyoruz.''

Fuarcılık ve kongrecilik sektörünün büyüyüp geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüklerini de söyleyen Kocaoğlu, bir yandan Gaziemir'de yeni fuar alanı yapılırken, diğer yandan Kültürpark Fuar Alanı'nı restore ederek 10 bin kişilik kongre merkezi oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.