BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de tutuklu polisler serbest kaldı!

İzmir Emniyeti'ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 11 polisten 9'u akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Abone ol

Emniyet teşkilatında "paralel yapı" iddialarıyla sürdürülen operasyonlan kapsamında İzmir'de gözaltına alınarak tutuklanan 11 polisten 9'u serbest bırakıldı.

İzmir merkezli olarak 19 Ağustos tarihinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda aralarında eski Batman İl Emniyet Müdürü Hakan Ali Okan, Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Karakayalı'nın da aralarında 32 emniyet mensubu gözaltına alındı. Savcılık sorgusunun ardından Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 32 kişiden 11'i tutuklandı.

AVUKATLARDAN İTİRAZ

Operasyondan yaklaşık 2 hafta sonra Savcı Okan Bato tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianame, İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi, 3 Kasım'a duruşma günü verildi. İddianamenin kabul edilmesinin ardından emniyet mensuplarının 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı tutukluluk itirazı reddedildi, ardından bir üst mahkeme olan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz yapıldı. 10. Ağır Ceza Mahkemesi, tutukluluğuna itiraz edilen aralarında Ramazan Karakayalı ve Taner Aydın'ın da bulunduğu 9 kişi hakkında tahliye kararı verdi.
 
2 POLİSİN DİLEKÇESİ ULAŞMADI
 
Eski Batman İl Emniyet Müdürü Hasan Ali Okan ile Mustafa Edip Çakmak'ın itiraz dilekçelerinin henüz mahkemeye ulaşmadığı, bu nedenle tutukluluk değerlendirilmesi yapılmadığı öğrenildi.