BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de tekne battı göçmenlerden acı haber

İZMİR'de yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan bir grup göçmenin teknesini battı. Olayda 2 göçmenin yüzerek karaya çıktığı, 10 geçmenin ise kayıp olduğu öğrenildi.

Abone ol

İZMİR'de  Karaada önlerindeki balık çiftlikleri mevkisine 06.20 sularında yüzerek çıkan 2 göçmen, teknelerinin battığını ve 13 kişinin kaybolduğunu söyledi.

Bunun üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Üç sahil güvenlik helikopteri, 3 sahil güvenlik botu ve 1 uçakla bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.Fiber tekneyle denize açıldıkları belirtilen 14'ü Afganistan ve biri İran uyruklu 15 kişilik gruptan 3'ü çocuk 13 göçmeni arama çalışmalarına bölgedeki balıkçı tekneleri de katıldı.

ÜÇÜ ÇOCUK 5 KİŞİ...
Yapılan arama kurtarma çalışmaları kapsamında 3 göçmen sağ olarak kurtarılırken üçü çocuk 5 göçmenin cesedine denizde ulaşıldı. Kurtarılan göçmenler ile cesetler, Sahil Güvenlik botuyla Sahil Güvenlik Dikili Kolluk Destek Tim Komutanlığına getirildi. 

Sağ kurtarılan göçmenlerin gözyaşı döktüğü görüldü. Battaniye verilen göçmenler burada ilk sağlık kontrolünden geçirildi. Kadın bir göçmen Dikili Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

5 KİŞİ İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Olayın ardından Sahil Güvenlik botunda denizdeki arama çalışmalarını takip eden Dikili Kaymakamı Alper Faruk Güngör, bölgedeki ekiplerin kayıp olduğu değerlendirilenleri aramaya devam ettiğini kaydederek "Adli makamlarca çalışmalara başlandı." dedi.