BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.485,78
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de seri katil dehşeti yaşanıyor

Dün gece bankacı cinayetinin işlendiği sokağın yanındaki sokakta bir kadın daha başından silahla vurularak öldürüldü.

Abone ol

İzmir'de dün gece bankacı bir kadının öldürüldüğü sokağın yanındaki sokakta bir kadın daha başından silahla vurularak öldürüldü. Öldürülen ikinci kurbanın adının Ayşe Selen olduğu ortaya çıktı.

İzmir'in Balçova İlçesi'nde dün gece banka memuru olduğu öğrenilen 27 yaşındaki Esra Yaşar'ın sokak ortasında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce başından silahla vurularak öldürülmesinin ardından yine Balçova Tayfun Sokak numara 5 önünde saat 00.00 sıralarında 20-25 yaşlarındaki bir kadın silahlı bir kişi tarafından başından tabancayla vuruldu. Genç kadın olay yerinde hayatını kaybetti, saldırgan ise kaçtı.

İKİ KADININ DA ÇANTASI VE CEP TELEFONU KAYIP

Silah seslerini duyarak sokağa çıkan vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, zanlıyla ilgili ipucu elde etmek için çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Vurulan kadının çanta ve cep telefonunun yanında olmadığı belirlenirken, zanlı tarafından alındığı ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi. Aynı şekilde başından vurularak öldürülen 29 yaşındaki banka çalışanı Esra Yaşar'ın da çantası ve cep telefonu bulunamamıştı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN

Öte yandan, olay yerinde toplanan vatandaşlar, üst üste meydana cinayetlerin ardından tepkilerini ve tedirginliklerini dile getirdi. İlçe sakinleri, olayların bir an önce aydınlatılıp, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

SERİ CİNAYET ŞÜPHESİ

İzmir Balçova’da önceki gece banka memuru Esra Yaşar’ın (27) öldürüldüğü yerin yakınlarında, dün gece de 20-25 yaşlarında bir kadın tabancayla başından vurularak öldürüldü.

Her iki kadının da kimlik, telefon ve çantalarının alınmış olması ile cinayetler arasındaki benzerlik, seri cinayet şüphesini akla getirdi.
Tayfur Sokak’ta dün saat 23.30 sıralarında tek el silah sesini duyan çevre sakinleri, durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polisler, sokak ortasında 20-25 yaşlarında bir kadın cesediyle karşılaştı. Genç kadının tabancayla başına tek el ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Saldırgan aranıyor

Olay yerine yaklaşık 200 metre mesafedeki Çağdaş Caddesi’nde de önceki gece Esra Yaşar adlı bankacı aynı şekilde tabancayla başından tek kurşunla vurularak öldürülmüştü. Her iki cinayet arasındaki benzerlik, kurbanların kimlik, cep telefonu ve çantalarının alınmış olması seri cinayet şüphesi yarattı. Birer gün arayla bölgede iki cinayetin işlenmesi, çevre sakinlerinde paniğe neden oldu.

İKİNCİ KURBANIN KİMLİĞİ DE BELLİ OLDU

İzmir’in Balçova ilçesinde dün gece öldürülen genç kadının kimliği belirlendi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Tayfun Sokak’ta silahlı bir kişi tarafından başına tabancayla ateş edilerek öldürülen kişinin 22 yaşındaki İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla olduğu tespit edildi.

Ayla, Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar’ın tabancayla vurularak öldürüldüğü Çağdaş Caddesi’nin yakınında öldürülmüştü.