BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İzmirde seçim alayı!

Yüksek Seçim Kurulu’nun afiş, bayrak flama yasağı kalktığı gibi bütün şehir seçimde yarışan partilerin bayraklarıyla donanmaya başladı.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu’nun 29 Mart yerel seçimlerine yönelik aldığı kararlardan biri de siyasi içerikli afiş, flama ve bayraklar içindi. Partilerle adayları tanıtan ilanların özel ve tüzel kişilere ait reklam panoları dahil, 298 sayılı yasanın 60/1-2. maddesinde gösterilen yerlere son 20 gün içinde asılabileceği ya da yapıştırılabileceği açıklandı.

Yasal sürenin başlamasını sabırsızlıkla bekleyen partiler, iznin ilk günü olan pazartesinin daha ilk dakikalarında kolları sıvadı, İzmir’i adeta donattı. Başta AKP ve CHP, kentin en hareketli bulvarlarını, caddelerini, sokaklarını, hakimiyetlerini hissettirmek için bayraklarıyla süsledi. Liderlerin ve başkan adaylarının boy boy fotoğrafları da sıralandı. Yüksek katlı bazı binalar da dev afişlerle giydirildi. Ortaya birbirinden renkli seçim görüntüleri çıktı.
Bu arada gezici propaganda çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bazıları ses sistemli, bazıları da tepkilere kulak verilerek gürültüsüz araçlarla şehrin sokakları karış karış geziliyor. Bu seçim sürecinde gürültüsüz tanıtım hassasiyetine çevre bilinci de eklendi. Pek çok aday, çevreyi düşünerek propaganda malzemelerini geri dönüşümü mümkün, doğa dostu materyallerden hazırlattı.