BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de roketli PKK saldırısından çarpıcı ayrıntılar

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen roketatarlı saldırı sonrasında alarma geçen polisin araştırmalarında çok önemli detaylar ortaya çıktı.

Abone ol

İzmir'de Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğüne düzenlenen roketatarlı saldırıya ilişkin önemli ayrıntılar var.

Bölgeye ilk olarak üç roket mermisinin düştüğü ileri sürüldü, ancak polisin detaylı incelemesi sonrasında, teröristlerini iki roket mermisi fırlattıkları saptandı.

Polisin yaptığı inceleme sonrasında, saldırının su deposunun da bulunduğu Potamaz tepesinden yapıldığı belirlendi. Gece yarısından sonra bölgede polis ve jandarma hava destekli operasyonlara başladı.

KUŞ UÇUŞU 650 METRE UZAKLIKTAN YAPILMIŞ
Arazideki arama tarama faaliyetleri sırasında teröristlerin izine ulaşılamadı, ancak saldırıyı gerçekleştirdikleri yer tespit edildi. İki teröristin saldırıyı kuş uçuşu olarak 650 metre uzaklıktan yaptıkları saptandı. Eldeki bilgiler ve saldırıda kullanılan roket mermilerine ait parçaların incelenmesiyle, olayı, 4 ay önce 23 Şubat'ta Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na saldırı düzenleyen teröristlerin gerçekleştirdiği belirlendi. Bu saldırıda da yine Kemalpaşa'daki roketatarın kullanıldığı, roket mermilerinin de 1992 üretimi mühimmat oldukları anlaşıldı.

BİLE BİLE SALDIRMIŞLAR
Kemalpaşa ile Bayırdır arasındaki dağlık alanın uygun arazi yapısından dolayı, teröristlerin kolayca bölgeden uzaklaştıkları ileri sürüldü. Yetkililer, teröristlerin kullandıkları roketatarın menzilinin ilçe emniyet müdürlüğüne ulaşmayacağını bilmelerine rağmen, ilçede gerilim ve korku yaşatmak adına böyle bir saldırıyı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KAÇMAYI BAŞARAN İKİ TERÖRİST YAPMIŞ
Bu arada, Kemalpaşa İlçesi'ndeki saldırı sonrasında yapılan operasyonlarda toplam 9 kişi, yakalanmış, yaşam malzemelerinin saklandığı sığınaklar da bulunmuştu. Bayındır'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin de, o operasyonlarda yakalanamayıp kaçan iki kişi olduğu aktarıldı. Emniyet yetkililerinin iki teröristin PKK'nın dağ kadrosundan eylemlerde bulunmak üzere İzmir'e gönderildiklerini belirlediği, kimliklerinin ise kesin olmamakla birlikte istihbarat kaynaklarına göre saptandığı öğrenildi. Kemalpaşa ile Bayındır arasındaki ormanlık ve dağlık arazide, jandarma komando birliklerinin yanı sıra, polis özel harekat timleri, terör ve istihbarat birimlerinin, operasyonlarının sürdüğü açıklandı. Emniyet yetkilileri, şüpheli görülen kişilerin ihbar edilmesini isterken, ayrıca bölgede dikkatli olunması uyarısında da bulundu.

BAYINDIR'DAKİ İLK OLAY DEĞİL
Terör uzmanları, Bayındır ve Kemalpaşa bölgesinin coğrafi koşullarından dolayı terör örgütünün zaman zaman kullandığı bölgelerden olduğunu, 1990'lı yıllarda da sık sık bu alanda faaliyette bulunduklarını, o zaman çıkan çatışmada da üç teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.