BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.491,71
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de MERS şüphesi hastanelik etti

İzmir'de MERS şüphesiyle tedavi altına alınan bir kişi, karantinaya alındı.

Abone ol
İzmir’de 3 hafta önce hac vazifesinden dönen bir kişi, kaldırıldığı hastanede özel bir odada MERS şüphesiyle tedavi altına alındı.
 
Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, İzmir’de, gribal enfeksiyon şikayetiyle İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servisine başvuran E.A. (65) isimli bir kişi, MERS virüsü şüphesiyle özel bir odada tedavi altına alındı. Karantinaya alınan şahsın üç hafta önce hacdan döndüğü öğrenildi.

ÖZEL ODAYA ALINDI

Üç hafta önce eşiyle birlikte hacdan döndüğü öğrenilen şahsın, yaklaşık 10 gündür yüksek ateş, kusma şikayetleri ile dün akşam saat 21.00 sıralarında hastaneye başvurduğu öğrenildi. Hacdan geldiğinin öğrenilmesi üzerine, MERS virüsü belirtilerini taşıyan hasta, tek kişilik izole edilmiş bir odada karantinaya alındı. Hastane yetkililerinden yapılan açıklamada, özel kıyafetli hekimler tarafından fiziki muayenesi yapılan şahsın, bilincinin açık olduğu, sistem muayenelerinin ise şimdilik normal olduğu belirtildi. Tedavi planı yapılan hastanın, anestezi yoğun bakım ünitesinde bulunan negatif basınçlı izole odaya alınması için gerekli hazırlıkların yapıldığı bildirildi.