BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.432,22
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de ilköğretim okulunda patlama: Ölü ve yaralılar var

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç mahallesindeki Abdulhamithan ilköğretim okulunda doğalgaz patlaması meydana geldi. Patlamada 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.

Abone ol

İZMİR'in Gaziemir ilçesindeki Sarnıç Mahallesi'nde Abdulhamit Han Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi'nde doğalgaz patlaması meydana geldi. 

Olay sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazan dairesinde olduğu belirtilen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü. 5 kişi ise yaralandı. 

HASTANEDE DURAN KALBİ BU KEZ ÇALIŞTIRILAMADI
İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Abdulhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kazan dairesindeki doğal gaz kazanının patlaması sonucu duvarı çöken bitişikteki Halk Eğitim Merkezi'nde bulunan Öznur Güzelocak (45), ağır yaralı kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Güzelocak, üzerine devrilen duvarın altında kalarak, itfaiye ekibinin yardımıyla yıkıntıdan çıkarılmıştı. Güzelocak'ın duran kalbi, sağlık ekibinin müdahalesiyle tekrar çalıştırılmıştı.

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir okulun kazan dairesinde patlama oldu, olayda yaralıların bulunduğu belirtildi. Alınan bilgiye göre, Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kazan dairesinde patlama meydana geldi. 

KÜÇÜK ÇAPLI YANGIN ÇIKTI
İlk belirlemelere göre doğalgaz sıkışması kaynaklı patlama sonrası küçük çaplı yangın çıktı. Patlama sonucu aralarında öğrencilerin de bulunduğu yaralılar, ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı.

OKUL MÜDÜRÜ AÇIKLAMA YAPTI
İtfaiye ekipleri yangını söndürürken polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, yaptığı açıklamada, "Okulda doğalgaz kazanında bir patlama meydana geldi, bir kaç yaralımız var. Öğrencilerimiz tahliye edildi" dedi. 

OKULDA 700 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR
Olaydan sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Gaziemir Belediye Başkanı CHP'li Halil İbrahim Şenol ve Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, okula gelerek incelemelerde bulundu.

Patlamanın gaz sıkışmasından meydana geldiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "700 öğrencimizin eğitim gördüğü Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen giyim kursu sırasında kazan dairesinde gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. Kursiyerlerden 1'i ağır 5'i yaralandı. 4 yaralımız ayakta tedavi edilecek durumda. Diğer yaralımızın tedavisi sürüyor. Çok şükür can kaybımız yok. Okulumuz 2015 yılında hizmete girdi. İki ay önce de doğal gaz bağlandı. Çalışmamız sürüyor. Eğitimi engelleyecek bir hasar yok okulumuzda. Yarın öğrencilerimiz eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek" dedi.

'EKİPLER GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYOR'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da yaralıların tedavilerinin sürdüğünü belirterek, "Okulumuzda gaz sıkışması nedeniyle patlama oldu. 1 ağır ve 4 hafif yaralımız var. Tedavileri devam ediyor. Ekipler gerekli çalışmaları yapıyor. Okulda ciddi bir hasar söz konusu değil. Yarın eğitime devam edecek. Meselenin gaz sıkışmasından kaynaklandığına dair bilgiler var" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DERSTEYDİ
Öte yandan patlama haberi alan öğrenci velileri de okula geldi. Okulun 9'uncu sınıf öğrencilerinden Esin Kızkapan'ın annesi Döndü Kızkapan, "Haberi alır almaz önce kızımın dayıları koştu geldi, sonra ben çıkıp geldim. Kızıma ve diğer öğrencilere bir şey oldu diye çok korktum. Allah'a şükür ölen olmamış" dedi.

Okulda eğitim gören öğrencilerden Kardelen Şemdin ise olay anında sınıfta olduklarını belirterek, "Bir anda bir gürültü koptu. Biz önce deprem oldu zannettik. Hepimiz çok korktuk. Sonra hocalarımız 'Yangın var' diye uyararak geldiler ve panikle dışarıya çıktık. Herkes çok korktuğu ve panik olduğu için dışarı çıkışımız biraz zor oldu" dedi.