BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de icra dolandırıcılarına operasyon

İzmir merkezli 3 ilde telefonla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 15 kişiden 2'si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Abone ol

İzmir merkezli 3 ilde düzenlenen operasyona, "nitelikli dolandırıcılık" yaptıkları iddialarıyla gözaltına alınan 15 kişiden 2'si emniyetteki işlemlerinin, 10'u ise savcılıkta alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, şebekede yönetici konumunda oldukları iddiasıyla gözaltında tutulan 3 kişinin ise yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlardan, çağrı merkezinde çalışan 2 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bıraklıdı. Şüphelilerden 10'u, emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Bu kişiler, savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Gözaltındaki İzmir'de yakalanan A.N.V. ve E.Ö ile Erzincan'da yakalanan G.K'nın, yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddiaları üzerine yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini avukat, sigortacı, şirket yetkilisi gibi tanıtarak nitelikli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları iddia edilen zanlılara yönelik operasyon düzenlemiş, İzmir'de 13, Kars ve Erzincan'da ise birer kişi gözaltına alınmıştı.

Operasyonun İzmir'deki çağrı merkezi adı altında çalışan iş yerine 24 Aralık'ta düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde olduğu, ele geçen bilgisayar kayıtları, hesap hareketleri ve evrakların incelenmesi sonucu 176 kişiden haksız yere 350 ila 650 lira arasında değişen miktarlarda para alındığının tespit edilmesi üzerine gerçekleştirildiği bildirilmişti. Bu operasyonda gözaltına alınan 13 kişiden 12'si tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken örgüt lideri olduğu öne sürülen B.Ö ise tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kişisel bilgilerine ulaştıkları kişilere "özel sağlık sigortası ve benzeri borçları nedeniyle haciz işlemi başlatılacağını, verilen hesaplara acil para yatırmaları gerektiğini" söyleyerek Zanlıların özel sağlık sigortası yaptıran ve yenilemeyenler ile adliyelerde icra dosyası bulunan kişileri telefonla arayıp "İcra gelecek, hacizi durdurmak için avukatımızla görüşün" diyerek, verdikleri hesaplara para yatırmalarını sağladıkları iddia edilmişti.