BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de Gülen afişleri ortalığı karıştırdı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışına damga vuracak sahte afişler hazırlandı.

Abone ol

İzmir'in merkez ilçelerinde asılan afişlerde Fethullah Gülen, İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu el ele görülüyor.

İZMİR'de bazı semtlere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu'nun bir eliyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu'nun diğer eliyle de Gülen cemaati lideri Fethullah Gülen'in ellerini havaya kaldırdığı montaj fotoğrafın üzerinde 'Fethullah Gülen ile Gülen CHP' yazılan afiş asıldı. Fotomontaj afiş gerginliğe neden olurken CHP yöneticileri Ak Parti'yi suçladı.

CHP'nin kurumsal seçim afişi gibi tasarlanan, photoshop tekniği kullanılarak hazırlanan afiş, özellikle Mavişehir, Alsancak, Kordon gibi merkezi yerlerde elektrik direklerine yapıştırıldı. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, tutanakla tespit yapıp, suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, "Bize gelen bilgiler, bu afişlerin Ak Parti'nin afişlerinin basıldığı matbaadan çıktığı yönünde. Parti logosunu, sloganını kullanarak montajla seçmeni yanılttıkları için bu iftiraya karşı dava açıyoruz" dedi.

"SON ÇIRPINIŞLARI"

CHP'nin seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Altan İnanç, Kılıçdaroğlu ve Kocaoğlu'nun Tire Süt Kooperatifi için bir araya geldikleri fotoğrafta Kılıçdaroğlu'nun elini tuttuğu kişinin yüzüne Fethullah Gülen'in montajlandığını belirterek şunları söyledi:

"Afişler bu sabah asıldı. Bu bir seçim suçu. Fotoğraf montaj. Kötü bir yöntem. AKP'nin son çırpınışı. Bu kaybediyor olmanın verdiği korkaklık. Afişlerin altındaki dijital baskıdan yola çıkarak Ak Parti'nin yaptığını bulduk. Seçim Kurulu'na, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulunduk. MOBESE kameralarının incelenmesini talep ettik. Afişlerin toplatılmasını istedik, çoğu toplandı" dedi. AK Partili yöneticiler ise konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söylemekle yetindi.

chp.20140328161110.jpg
AYDIN'DA GÜLEN FOTOĞRAFLI CHP BROŞÜR TEPKİSİ

AYDIN'ın İncirliova İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişilerce dağıtılan Atatürk ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarının yanında Fetullah Gülen'in de fotoğrafına yer verilip, CHP'nin altı okuna "Cemaatçilik" ibaresinin de eklendiği broşürler tepki çekti.
İncirliova'da, gece yarısı evlerinin kapılarından altından, CHP'nin Fetullah Gülen Cemaati'yle işbirliğinde olduğu vurgusu yapılan broşürler atıldı. Kimliği belirsiz kişilerce dağıtılan broşürlerden birinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Fetullah Gülen'in fotoğraflarına yanyana yer verildi. Broşürde Atatürk'ün fotoğrafının üzerinde "Dünü", altında "Atam izindeyiz" yazısına, Gülen'in fotoğrafının üzerinde "Bugünü" ve altında ise "Artık seninde izindeyiz" yazısına yer verildi. Broşürde CHP'nin altı okuna yedincisi eklenip "Cemaatçilik" ibaresi iliştirildi. Afişte ayrıca, "Cemaat için CHP" ve "Bu omurgasız siyasetin ilanıdır!" sloganları dikkati çekti.
"Cemaat Halk Partisi" diye başlayan bir diğer broşürün üst kısmında Said-i Nursi'nin talebesi Fetullah Gülen'i eleştirdiği ifadeleri ile fotoğraflarına, alt bölümünde ise Kılıçdaroğlu'nun takkeli ve yakası ABD bayrağı figürlü gömlek giydirilmiş bir fotoğrafı ile "Cemaat ablası ve solcu öğrenci, ikisi de oyunu CHP'ye verecek" ifadelerine yer verildi. Kim tarafından hazırlandığı ve kimler tarafından dağıtıldığı bilinmeyen broşürler vatandaşlar ve CHP'lilerin tepkisine neden oldu.