BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir'de Barış Selçuk heyecanı başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması’na başvurular başladı.

Abone ol

1994 yılında göreve giderken geçirdiği trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci Barış Selçuk’un anısını yaşatmak ve genç gazetecileri teşvik etmek amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması’na başvurular başladı.

Katılımcılar haber, fotoğraf ve görüntülerini, 23 Ağustos 2010 Pazartesi gününe kadar İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ulaştırabilecek.

4 DALDA ÖDÜL

Barış Selçuk Gazetecilik Ödülü; “Ulusal Gazete Haberi”, “İzmir Kent Haberi”, “Gazete Haber Fotoğrafı” ve “İzmir Kent TV Haberi” olmak üzere dört ayrı dalda verilecek.

Katılımcılar 5 Ağustos 2009 ile 4 Ağustos 2010 tarihleri arasında gazetelerde yayınlanmış haber, haber fotoğrafı ve televizyonlarda yayınlanmış haber ve görüntüleriyle yarışmaya başvurabilecek.

Her dal için bir birincilik ve bir özendirme ödülünün verileceği yarışmada ödül tutarı 4 dal için de 5 bin’er TL olarak belirlendi. Yarışmada, Barış Selçuk’la birlikte göreve giderken kaybettiğimiz gazeteci Hande Mumcu adına yine her dalda 2 bin 500 TL tutarında özendirme ödülü verilecek.

BAŞVURULAR 23 AĞUSTOS’A KADAR

Katılımın, kişisel başvuru esasına göre yapılacağı yarışmaya bir katılımcı, en fazla iki dalda ve birer eserle başvuru yapabilecek.

Katılımcıların başvuruya konu olan haber veya fotoğrafın yayınlandığı gazetenin bir nüshasını (aslını) ve 12 adet kopyasını 23 Ağustos 2010 tarihi saat 17.30’a kadar “İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Kat 2 Konak – İzmir” adresine, iadeli taahhütlü posta ile ya da şahsen iletmesi gerekiyor.

Yarışma şartnamesinde, eser imzasız ise kuruluşun ilgili sorumlusundan, bu eserin adaya ait olduğunu belirten imzalı bir belgenin de başvuru formu ekinde teslim edilmesi isteniyor.

Televizyonda yayınlanan eserleriyle katılan yarışmacılar, TV’de yayınlanan eserin 1 adet DVD ve 12 adet CD’sini, yayınlanan eserin orijinal metnini, yayın tarihi, adı, süresi ile bu eserin yarışmacıya ait olduğunu belirten kurum yetkilisinden alınacak onaylı bir belgeyle birlikte sunması gerekiyor.

Yarışmaya ajans haberi ile katılanlardan ise, kurum/kuruluş yetkilisinden, söz konusu haberin kendilerine ait olduğunu belirten imzalı bir belgeyi ve haberin ajans bülteninde yer alan orijinal metnini, TV’lerde yayınlanmış ise TV katılım şartlarını yerine getirerek teslim etmesi isteniyor.