BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.436,36
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de adliye saldırısı: 2 şehit var!

İzmir'de adliye binasına girmek isteyen iki terörist, polisin dikkati sayesinde eylem yapamadan durduruldu. Bir polis memuru olmak üzere iki kişinin şehit olduğu olayda, polis memurunun dikkati büyük bir faciayı da engelledi.

Abone ol

İZMİR'de dün mesai çıkışına az bir süre kala iki terörist adliyeye girmek isterken polisle çatıştı. Bombalı bir aracın da patladığı saldırıda biri polis memuru biri de adliye çalışanı olmak üzere iki kişi şehit oldu. İzmir Valisi, saldırıyla ilgili ilk işaretlerin PKK'yı gösterdiğini açıkladı.

İzmir'de adliyeye girmek isteyen şüpheli araç içerisindeki teröristlerle onu durdurup arama yapmak isteyen polisler arasında çatışma çıktı.
Çatışma sırasında bombalı araç teröristlerce patlatıldı. Saldırıda 1 polis ile 1 adliye çalışanı şehit oldu. Aralarında polislerin de olduğu 7 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Çatışmada polisle çatışmaya giren 2 terörist öldürüldü. Saldırı sonrası bir teröristin kaçtığı iddiaları üzerine operasyon başlatıldı.

Patlama nedeniyle çevredeki kafe ve iş yerlerinde büyük hasar meydana geldi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, ambulans ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Güvenlik güçleri de bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Olası bir bomba veya terör saldırısı ihtimaline karşı önlemler alındı. Manas Bulvarı Salhane dere kenarında inceleme yapan polis ekipleri, bölgeye trafik akışını kesti. Bölgedeki şüpheli bir araç da olay yerine sevk edilen bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.

İZMİR VALİSİ: PKK OLDUĞU DEĞERLENDİRİLİYOR

İzmir Valisi Erol Ayyıldız olayla ilgili basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

"Başımız sağolsun hepimize geçmiş olsun. Bayraklı adliyesinin önünde bir araç geçerken, polis memurlarımızın polis noktasında durdurmak istemesi sonucu çatışma çıktı. Bu çatışmada, teröristlerin kaçma esnasında bombalı aracın patlatılarak ve bunun sonucunda da maalesef çıkan çatışma sonucunda bir polis memurumuzla bir katibimiz şehit oldu. 3'ü polis olmak üzere 6-7 yaralımız var. Tedavi görüyorlar. Menfur hain saldırıyı yapanlar bizim emniyet güçlerimizin dikkatli ve çabaları sonucu çok az bir zaiyatla ama içimizi yakan bir şekilde atlattık.

RPG-7, MÜHİMMATLARI VE 8 EL BOMBASI

Bu teröristler ölü olarak ele geçirildi. Yanlarında 2 kalaşnikof tüfek ile RPG-7, bu silaha ait 8 fişek ve 8 el bombası ele geçirildiği. Bu hadisenin içimizi acıtmakla beraber bu şekilde atlatılması alınan tedbirlerin ve şehit olmayı göze alan emniyet güçlerimiz sayesinde olmuştur. Tedavi gören polis memurlarımız var. Bu hadiselerde basın mensuplarının sağduyulu davranması önemli. Biraz önce bir araç daha tespit edildi ve kontrollü bir şekilde patlatıldı. Teröristlere ait olduğu değerlendirilen bir araç. PKK olacağını değerlendiriyoruz eldeki verilerlerle. Karabağlar ilçesinde patlama olduğu iddiaları ise asılsız."