BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de 3 katlı bina yerle bir oldu!

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde üç katında da işyeri bulunan 3 katlı bir bina çöktü.

Abone ol
İZMİR Karabağlar'daki Yunus Emre Mahallesi'nde 3 katlı bir bina çöktü. Sabah saatlerinde yan tarafındaki arsada hafriyat çalışması yapıldığı belirtilen binanın üç katında da işyeri bulunduğu, çökme anında içeride kimsenin olmadığı belirtildi.

İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde, işyerlerinin bulunduğu 3 katlı bir bina, içinde kimsenin bulunmadığı bir sırada çöktü. Bugün akşam saatlerinde Karabağlar'daki Yunus Emre Mahallesi 4025 Sokak'taki 3 katlı bir bina, yan tarafındaki arsada hafriyat çalışmasının ardından temel kazısı yapıldıktan bir süre sonda büyük bir gürültüyle enkaz yığını haline geldi. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis çevre güvenliğini alırken, itfaiye ve AFAD'a (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bağlı ekipler özel eğitimli köpeklerle enkazda arama kurtarma çalışması yaptı, binada kimsenin bulunmadığı belirlendi. Birbirinden bağımsız üç işyerinin bulunduğu binanın ilk katında, Hakan Barutoğlu (46) ile kardeşi Cüneyt Barutoğlu'nun sahibi olduğu otogaz bayii, üst katında Nadir Günaydın (35) ve kardeşi Reyhan Günaydın'ın (30) işlettiği reklamcılık bürosu, en üst katında da Orhan Şener (57) ile Funda Şener'in (57) sahibi olduğu Ege Model adlı işyerinin bulunduğu öğrenildi. Üç yerinde de yaklaşık 30 kişinin çalıştığı bildirildi. İşyeri sahiplerinden Funda Şener, "Yaklaşık bir haftadır hafriyat çalışması yapılıyordu, binadaki üç işyerinde yaklaşık 30 kişi çalışıyordu, eğer bu olay hafta içi yaşansaydı büyük bir facia olabilirdi. Hafriyat çalışması yapılırken binada sarsıntı oluyordu, ama yıkılacağını tahmin etmedik" dedi. Orhan Şener ise "Yan tarafta inşaat yapan insanlar da bizim komşumuz. Bugün normalde işyerini kontrole gelecektik, iyi ki gelmemişiz yoksa ölebilirdik. Olayın hafta içi meydana gelmemesi büyük şans" diye konuştu.
 
SANİYELERLE ÖLÜMDEN DÖNDÜ
 
Bu arada, çöken binanın yakınındaki bir evde oturan 34 yaşındaki Özer Keleş ile yakını Yılmaz Keleş (22) saniye farkıyla ölümden döndü. Her akşam binanın önünden geçip evine gittiğini belirten Özer Keleş, "Pizza yemek için binanın önünden geçmeyip hemen karşısındaki işyerine geldik. Biz içeriye girdikten sonra da bina büyük bir gürültüyle çöktü. O sıra önünden geçiyor olsaydım ölecektim" dedi.
 
4 KATLI İŞYERİ YAPILACAKTI
 
Binanın çöktüğünü öğrenince olay yerine gelen arsanın sahibi Sadık Karakaş (30) büyük şaşkınlık yaşadı. Kentsel dönüşüm kapsamında yaklaşık bir ay önce arsanın içinde bulunan binayı yıkıp bir hafta önce de 4 katlı işyeri yapmak için çalışma başlattıklarını aktaran Karakaş, inşaatın gerekli kurallar çerçevesinde yapılacağını ve gerekli izinleri aldıklarını dile getirdi. Bu arada, temel kazısı yapan kepçenin adı öğrenilemeyen operatörü polis tarafından gözaltına alındı. Operatörün ifadesinin alındığı ve işlemlerinin devam ettiği bildirildi.