BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Zina suç sayılsın

Saadet partili gençler eşcinsellik ve zina'ın yeniden suç kapsamına alınması için elem yaptı.

Abone ol

Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Üyeleri, Eylemciler, zina ve eşcinselliğin her geçen gün artması sonucu yuvaların dağıldığını,nesillerin bozulduğunu,ahlaki yozlaşmanın zirve yaptığını savunurken,'Zina suç sayılmasa da Allah katında haramdır, 'Lut kavmi de eşcinsellik konusunda sessiz kalmıştı' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. SP'li gençler, zina ile ilgili hukuki yaptırımların uygulanmasını istedi.

SP İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, toplumun temelini sarsan en büyük tehlikenin zina ve buna paralel olarak yaygınlaşan eşcinsellik olduğunu öne sürdü.

ZİNA YAPAN CAZALANDIRILSIN


"Yürürlükteki yasalar kişilerin can, mal ve akıl güvenliğinin sağlanması için ne kadar uğraş veriyorsa namus güvenliği için daha fazla uğraş vermelidir. Zina toplumun çekirdeği olan aile yapısının temeline konmuş dinamittir. Ailenin korunması tüm hükümetlerin öncelikli vazifesidir. Bu doğrultuda zinanın yasalarımızda bir suç olarak tanımlanmasının vakti gelmiş ve geçmektedir. Yıllardır ülkemizde zinaya karşı cezalandırma müessesesi olmayışı, toplumsal kargaşayı beraberinde getirmektedir. Mevcut iktidar zamanında kabul edilen ve yürürlüğe giren 5 bin 237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda zinanın suç olarak yer almaması büyük eksikliktir. Yasaya konulmayan bu hükümler, gelinen süreçte toplumun yozlaşmasında başrol oynamıştır."

Zina ve eşcinselliği 'Toplumların ortasına atılmış tahrip gücü yüksek bombalar' olarak nitelendiren Kaplan, buna karşı her milletin ve o milletin temsilcisi olanların tedbir almasının boynunun borcu olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kürtaj konusunda yaptığı çıkışı desteklediklerini kaydeden SP Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, "10 yıldır iktidarda olan, aileye ve dindarlığa önem verdiğini iddia eden AKP, politik bir kaygı içine girmiştir. Bakınız bir yandan kürtaja karşı çıkıyorlar, bir yandan zinayı suç olmaktan çıkarıyorlar, bir yandan da eşcinselliğin önüne geçecek adımlar atmıyorlar" dedi.

SP'li gençler eylemin ardından zinanın yeniden suç sayılması için imza kampanyası başlattı.