BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir polisten ihale operasyonu

İzmir'in Konak Belediyesi'nde ihaleye girmek için Tekirdağ'dan gelen firma yetkilisini darp ederek yaraladıkları ileri sürülen 7 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Konak Belediyesi'nde önceki gün yapılacak olan 'Büro Hizmetleri ve Temizlik' ihalesine girmek için Tekirdağ'dan gelen firma yetkilisini darp ederek yaralayan ve ihaleye girmemesi için tehdit eden aralarında belediye şirketinin genel müdürü, sendika yöneticileri ve üyelerinin de bulunduğu 7 kişi düzenlenen operasyon ile yakalanarak gözaltına alındı.

Konak Belediyesi'nin açmış olduğu büro hizmetleri ve temizlik ihalesine katılmak için Tekirdağ'dan gelen bir şirketin yetkilisi olan E.A., 10 yıldır bu hizmeti veren Konak Belediyesi'ne ait bir şirken Genel Müdürü A.K. tarafından iddiaya göre ihaleye katılmaması konusunda uyarıldı.

Kendisine ihaleye katılmaması yönünde telkin verilmesine rağmen ihaleye katılmakta ısrar eden E.A. isimli firma yetkilisi orada bulunan bir sendikanın şube yöneticilerinin de aralarında bulunan bir grup tarafından darp edilerek yaralandı.

Olay yerine gelen polis ekiplerince yatıştırılan olay sonrası E.A. şikayetçi olurken, konu hakkında İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler çalışma başlattı.

Yapılan soruşturma sonunda düzenlenen operasyonlarda belediye şirketinin Genel Müdürü A.K., sendika şube yöneticisi ve üyeleri A.S.A., B.G., E.G., A.B., A.Y. ve T.A. olmak üzere toplam 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar, emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.