BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İzmir Manhattan için sıraya girdiler

İzmir’in Manhattan Projesi olarak adlandırılan Bayraklı’daki Yeni Kent Merkezi’ne inşaat şirketlerinden büyük ilgi var.

Abone ol

Yerli ve yabancı büyük şirketler, Ofis, rezidans, home Ofis ve Alışveriş Merkezi inşa etmek için çalışmalarını ve hazırlıklarını sürdürüyor.

Son dönemlerde kentsel dönüşümün etkisiyle Gayrimenkul sektöründe hızlı bir çıkış yakalayan İzmir'e yerli ve yabancı yatırımcı büyük ilgi gösteriyor. İstanbul ve Ankara'ya oranla nitelikli Arsa rezervine sahip olması ve fiyatlardaki uygunluk, Gayrimenkul yatırımcısını İzmir'e yöneltti.

Yatırımcılar şu sıralarda Manhattan Projesi olarak da adlandırılan Bayraklı'daki Yeni Kent Merkezi'nde fizibilite çalışması yapıyor. Bölgede 2016 yılına kadar gerçekleştirilecek gayrimenkul projelerinin tutarı 2,5 milyar doları buluyor. Uzun vadede yatırımların 10 milyar dolara çıkması bekleniyor. Özellikle son dönemde A plus Konut projeleri öne çıkmasıyla Yeni Kent Merkezi'ne artan talep, Arsa fiyatlarını da şimdiden yüzde 30-40 oranında artırdı. Gökdelenlerin birbiri ardına yükseldiği bölgedeki projeler daha çok ofis, rezidans, home ofis, AVM'den oluşuyor. Nitelikli karma projeleri sayesinde bölgenin cazibesinin daha da artacağı öngörülüyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından hazırlanan ‘İzmir Bölgesi Gayrimenkul Sektörü' raporuna göre, Alsancak Liman Arkası-Salhane-Turan-Bay-raklı üçgeni içinde yer alan 450 hektarlık Yeni Kent Merkezi'nde birçok ulusal ve uluslararası İnşaat firması Yatırım için sıraya girdi. İmar planlarının onaylanması ile beraber gayrimenkul sektörü açısından cazip hale gelen Yeni Kent Merkezi'nde dev İnşaat şirketlerinin yanı sıra ABD, Kuveyt, Danimarka, İtalya ve Yunanistan'dan birçok firma Yatırım planlıyor. Bu çerçevede ABD'li Magellan Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Grubu geçtiğimiz aylarda İzmir'e gelerek yatırım için bir dizi görüşmelerde bulundu. Avrupa ve ABD'den bazı fonların da İzmir'de ortaklık girişimleri bulunuyor. Yeni Kent Merkezi'nin en büyük yatırımcıları arasında Kavuklar, Folkart, Orjin Grup ile Doğuş Holding Tekfen-OZ ve Rönesans Mistral Yapı Gayrimenkul ve İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yer alıyor.

Kaynak:Zaman