BIST 9.567
DOLAR 32,46
EURO 34,51
ALTIN 2.474,35
HABER /  GÜNCEL

İzmir hava durumu termometre kızardı

İZMİR için hava durumu tahmininde meteoroloji uyarı verdi. İzmir bu haftasonu da aşırı sıcaklarla boğuşacak. Sıcaklık rekor derecelerde.

Abone ol

İZMİR hava durumu tahmininde meteorolojiden gelen haberler aşırı sıcakların devam edeceği yönünde oldu. İzmir haftasonunda da aşırı sıcaklar var. Meteorolojinin son tahminlerine göre hava sıcaklığı mevsim normallerinin 4 ile 9 derece üzerinde olacak.

EN YÜKSEK SICAKLIKLAR BUGÜN BU İLLERDE
Bugün Ege bölgesinde en yüksek hava sıcaklığı 40 derece ile Denizli, Marmara bölgesinde 38 derece ile Balıkesir ve Bursa , Akdeniz bölgesinde 39 derece ile Burdur , İç Anadolu bölgesinde 36 derece ile Eskişehir ve Ankara, Karadeniz Bölgesinde 29 derece ile Samsun ve 30 derece ile Trabzon'da, Doğu Anadolu bölgesinde 38 derece ile Malatya , Güneydoğu Anadolu bölgesinde 42 derece ile Diyarbakır ve Şanlıurfa'da kayıtlara geçmesi bekleniyor.

İZMİR HAVA DURUMU HAFTASONU NASIL?
İZMİR için meteorolojinin son hava durumu tahmininde aşırı sıcaklar görünüyor. Perşembe ve cuma günü de İzmir 'de aşırı sıcaklar etkili olacak haftasonu da serinleten bir hava görünmüyor.
izmir-hava-durumu-meteoroloji-5-günlük.jpg

SICAKLIK 9 DERECE MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNDE
Hava sıcaklığının artmaya devam ederek; Akdeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olacak aşırı sıcaklar nedeniyle dikkatli olunması ve 10.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkılmaması uyarısı veriliyor.

AŞIRI SICAK BARTIN 'DA BALIKLARI ÖLDÜRDÜ
Bartın ırmağında, su azlığı ve sıcaklığa bağlı oksijen yetersizliği nedeniyle toplu balık ölümleri görüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsettar Bayram,  yaptığı açıklamada, kurumlarınca yapılan ilk incelemelere göre Bartın Irmağı'nda yaşanan balık ölümlerinin oksijen yetersizliği olarak görüldüğünü söyledi.

bartin-aşiri-sicaklar-toplu-balik-ölümleri.jpgÖzellikle yaz aylarında sık sık balık ölümlerin yaşanabildiğini ve daha önceki yıllarda söz konusu durumla karşılaştıklarını ifade eden Bayram, şöyle konuştu:

''Maalesef yine binlerce balık su yüzeyini kapladı ve büyük üzüntü yaşıyoruz. Irmak boyunca birçok bölgede de balıklar suyun kenarında can çekişiyor. Yaptığımız incelemede ırmaktaki suyun az ve su sıcaklığının fazla olmasına bağlı olarak oksijen yetersizliği tespit ettik. Şu anda sudaki oksijen değerleri balıkların yaşayabilmesi için gerekli değerin çok altında" diye konuştu.


ANTALYA NEMLE BİRLİKTE BUNALDI
Hava sıcaklığının 29,3 dereceye, nem oranının yüzde 77'ye ulaştığı Antalya'da vatandaşlar, serinlemek için sahilleri ve su parklarını doldurdu.

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 29,3, deniz suyu sıcaklığı 29,2 derece ölçüldü. Nem oranının yüzde 77 olduğu kentte serinlemek isteyenler, su parkı, sahil ve parklarda yoğunluk oluşturdu.

Sıcak hava ve nemden bunalanlar, su parklarındaki kaydıraklarda eğlendi. Yerli ve yabancı turistlerden bazıları, serinlemek için Konyaaltı sahiline gelerek, yüzmeyi tercih etti.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İÇİN UYARI
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Basra alçak basınç merkezinin etkisi altında olan bölge genelinde, hava sıcaklıklarının etkisini artırarak 4 gün boyunca mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği ifade edildi.

Özellikle 11.00 ila 16.00 saatleri arasında aşırı hava sıcaklıklarının olabileceğine işaret edilen açıklamada; sağlık sorunları, güneş çarpması, orman ve kuru ot yangınları gibi olumsuzluklara karşı, vatandaşların tedbirli olunması istendi.