BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

İzmir Bursa ve Erzurum'da IŞİD'e ağır darbe! 70'ten fazla gözaltı...

İzmir, Bursa ve Erzurum'da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyon düzenlendi. İzmir'de ikisi kadın 10 IŞİD'li, Bursa'da ikisi Azerbaycan, 28'i Suriyeli 39, Erzurum'da ise aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de olduğu 22 IŞİD üyesi gözaltına alındı.

Abone ol

İSTANBUL'u kana bulamaya hazırlanırken yakalanan terör örgütü IŞİD'e bu sabaha karşı İzmir, Bursa ve Erzurum'da büyük darbe vuruldu. İzmir'de ikisi kadın 10, Bursa'da 2'si Azerbaycan, 28'i Suriyeli olmak üzere 39, Erzurum'da ise örgütün üs düzey sorumlularının da bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütlerinin eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturması kapsamında, kentte terör örgütü IŞİD adına faaliyetleri olduğu tespit edilen 10 şüpheliyi gözaltına aldı.

İZMİR'DE İKİ GÜNDE 15 GÖZALTI

Operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, dijital verilere incelenmek üzere el konuldu.Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürülen zanlılardan 2'sinin kadın olduğu, şüpheli bir kişinin ise Suriye vatandaşı olduğu bildirildi. İzmir'de dün de 5 Suriyeli IŞİD üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

IŞİD'liler yangın çıkardı İstanbul faciadan döndü!

ERZURUM ŞEHİR YAPILANMASINA DARBE

Erzurum'da da IŞİD'in şehir yapılanmasına yönelik operasyonda aralarında örgütün üs düzey sorumlularının da bulunduğu 22 şüpheli gözaltına alındı. Belirlenen adreslerde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız av tüfeği, 3 kurusıkı tabanca ile 86 mermi, "pala" olarak tabir edilen bıçak, dijital veriler ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, emniyete götürüldü.

BURSA'DA 2'Sİ AZERİ, 28'İ SURİYELİ 39 GÖZALTI
 
Bursa'da da terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda 39 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, İnegöl, Orhangazi ve Gürsu ilçelerindeki 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, 2'si Azerbaycanlı ve 28'i Suriyeli olmak üzere 39 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 8'inin yaşının küçük olduğu belirtildi.