BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İzmir AK Parti binasına bomba atıldı

İZMİR AK Parti binası önünde patlama... İzmir'den gelen son dakika haberlerine göre, patlamanın nedeni ses bombası.

Abone ol

İZMİR Karşıyaka AK Parti ilçe binası önünde az önce patlama meydana geldi.

Binaya kimliği belirsiz kişilerce ses bombası atıldığı öğrenildi. İzmir Emniyeti olay yerinde tedbir alıp yolu kapatırken geniş çapta araştırma başlatıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican patlama sonrası açıklama yaptı. Delican, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binası önündeki ses bombası patlamasına ilişkin, "Ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin yaptıkları bir olay. Biz, AK Parti teşkilatları olarak dimdik ayaktayız" dedi.

Polis ekipleri, Girne Caddesi'ndeki binanın otopark girişindeki patlamanın ardından bölgedeki incelemesini sürdürüyor. Delican, yaptığı açıklamada, patlamada parti binası ve bina önündeki araçta hasar oluştuğunu kaydetti.

30580521.jpg 

Olayda ölen ya da yaralanan olmadığını bildiren Bülent Delican, patlamayla ilgili AK Parti Genel Merkezi'ne de bilgi verdiğini ifade etti. Patlamadan, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin sorumlu olduğunu vurgulayan Delican, "Biz, AK Parti teşkilatları olarak dimdik ayaktayız" diye konuştu.

Bülent Delican, polis ekiplerinin olayın aydınlatılması için gerekeni yaptığını da belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de saldırıyı kınadı. Saldırıların AK Parti'yi yolundan alıkoyamayacağını söyleyen Sürekli, "Kimsenin Türkiye'nin huzurunu bozmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.