BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.425,97
HABER /  GÜNCEL

İzdivaç programları kaldırıldı mı? RTÜK'ten son dakika açıklaması

Evlilik programları kaldırıldı mı? Büyük tartışma konusu olan izdivaç programlarıyla ilgili RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı flaş bir açıklama yaptı.

Abone ol

KHK ile kaldırılacağı konuşulan ancak net bir adım atılmayan evlilik programlarıyla ilgili RTÜK'ten son dakika açıklaması geldi. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı artık evlilik programlarının olmayacağını ve başka bir formatta yayınlanacağını açıkladı.

Basın İlan Kurumu'nun düzenlediği toplantıda katılımcıların evlilik programları ile ilgili sorusu üzerine Murat Ellialtı, "Artık evlilik programları olmayacak. Yayıncı kuruluşlar ile görüştük yeni dönemde evlilik programı başka formatta yayınlanacak. Geçen dönem benzeri evlilik programları yapanlara çok ağır cezalar verilecek" dedi.

Toplumda evlilik programlarından duyulan rahatsızlık ve gelen yoğun şikayetler sonrası Hükümet harekete geçmişti. Döndemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, KHK ile düzenleme yapılabileceğini açıklamıştı. OHAL kapsamında 690 sayılı KHK ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK) Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından ise evlilik programlarının yasaklandığı yönünde tartışmalar gündeme gelmişti. Ancak programların yasaklanmadığı, sadece yaptırımların daha da ağırlaştırıldığı belirtilmişti.