BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,80
ALTIN 2.435,42
HABER /  GÜNCEL

İYİ Parti'de neler oluyor? Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın planı ne?

24 Haziran seçimleriyle Meclis'e giren ancak Genel Başkanı Meral Akşener Meclis dışında kalan İYİ Parti'de kazan alttan alta kaynıyor. Akşener, "Arkadaşlarım partinin başında kalmamı istedi" dese de hem Ümit Özdağ hem de Koray Aydın'ın genel başkanlık planı yaptığı iddia ediliyor.

Abone ol

İYİ Parti Meclis'in en genç partisi olmayı başarsa da Meral Akşener'in Meclis dışında kalması nedeniyle partinin potansiyel genel başkan adayları olarak gösterilen Ümit Özdağ ve Koray Aydın'ın olağanüstü kongre hesabı yaptığı iddia edildi. İYİ Parti kulislerinde konuşulanlara göre Meral Akşener'e karşı isyan bayrağını açan Yusuf Halaçoğlu'nun arkasında da Ümit Özdağ var. İşte İYİ Parti kulislerinden sızanlar...

Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak İYİ Parti'den daha az oy almasına rağmen seçim sonuçları için "başarı" demesine Yusuf Halaçoğlu sosyal medya üzerinden sert eleştiriler getirmiş ve "Cumhurbaşkanı olacağım diye çıkıp yüzde 7 oy aldınız bunun neresi başarı" diye sormuştu.

'İSTİFA EDERİM' RESTİ AKŞENER'E ÇARPINCA... Yusuf Halaçoğlu'nun bu çıkışı İzmir'den aday olmak istemesine rağmen aday gösterilmediği için içinde biriken öfkenin patlaması olarak yorumlanmıştı. Halaçoğlu, İzmir'den aday olmak istemiş ancak Genel Sekreter Aytun Çıray ve Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu’nun İzmir ilk sırada oldukları için bu isteği reddedilmişti. Halaçoğlu ile birlikte hareket eden Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın parti yönetimine "Halaçoğlu İzmir’den aday gösterilmezse istifa ederim" tehdidinde bulunduğu, Akşener’in "gitmek isteyen gider" kararlılığı üzerine bu ısrarından vazgeçtiği iddia edilmişti.

GRUP BAŞKANLIĞI İÇİN DESTEK BULAMADI... İYİ Parti kulislerinden sızan son bilgilere göre, Halaçoğlu’nun Akşener’i eleştiren sözlerinin arkasında Ümit Özdağ var. Ümit Özdağ’ın amacının cumhurbaşkanı adayı olması nedeni ile milletvekili olamayan Meral Akşener yerine grup başkanı olmaya çalıştığı ve bu amaçla İYİ Parti milletvekilleriyle gizli gizli görüştüğü iddia ediliyor.

ÖNCE GRUPBAŞKANVEKİLİ SONRA... Grup Başkanlığı için milletvekillerinden istediği desteği göremeyen Ümit Özdağ'ın Meclis Grup Başkanvekilliği için kulis yaptığı belirtiliyor. Özdağ'ın grup başkanvekili olarak öne çıkmayı ve bu süreçte Akşener'i sıkıştırarak olağanüstü kurultayı toplamayı ve genel başkanlığa aday olmayı planladığı iddia edildi.

KORAY AYDIN DA 'HAZIR KITA' MI?.. Koray Aydın cephesinde de hareketlilik sürüyor. Akşener'in Meclis dışında kalması nedeniyle partide liderlik tartışması başlayacağı ve teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak Koray Aydın'ın olağanüstü kurultayda liderlik arayacağı konuşuluyor. İYİ Parti yönetimi kulislerinde ise Koray Aydın'ın genel başkanlık hevesinin bilindiği ancak bunun mümkün olmadığı belirtiliyor.