BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

İYİ Parti milletvekili adayları 2018 listesindeki isimler

24 Haziran seçimleri için İYİ Parti milletvekili aday listelerini bugün açıklıyor. İyi Parti milletvekili aday isimleri merakla beklenirken İlker Başbuğ bombası patladı. İddiaya göre İlker Başbuğ İyi Parti milletvekili adayı oldu.

Abone ol

24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi ile birlikte Millet İttifakı'nın içinde yer alıyor.

İYİ Parti'den milletvekili olmak için 2 binden fazla kişinin adaylık başvurusu yaptığı belirtiliyor. Partinin Genel Başkanı Meral Akşener ise cumhurbaşkanlığı yarışına katıldığı için milletvekili adayı olamıyor.

İLKER BAŞBUĞ İDDİASI: Partinin kurucu üyelerinden eski Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili Aytun Çıray'ın ise İzmir'den aday olması bekleniyor.Akpınar, "İlker Başbuğ Paşa İYİ PARTİ istanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı olmustur. Hayirli olsun" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL İKİNCİ BÖLGEDEN ADAY: İYİ Parti Büyükçekmece Kurucu İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Akpınar, Twitter hesabı üzerinden eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un İstanbul ikinci bölgeden aday olacağını yazdı. Ancak bu iddia başka kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Demokrat Parti'nin de İYİ Parti listesinden aday göstereceği açıklandı.

İYİ Parti milletvekili adayları - Listelerdeki bomba isim kim?