BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

İYİ Parti anket yaptırdı işte sonuçlar! Saadet Partisi iddiası

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, ellerine gelen anketlerde partilerinin yüzde 16.8'in altına düşmediğini iddia etti. Türkkan, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuyla ilgili ise bomba açıklamalar yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, 24 Haziran’daki seçimlerle ilgili olarak ellerine gelen anketlerde partilerinin yüzde 16.8'in altına düşmediğini söyledi. Millet İttifakı'nda ortakları olan Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’nun, ikinci tura CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin kalması halinde tabanını desteğe ikna etmekte zorlanacağını da savunan Türkkan, CHP'ye de sert eleştiriler yöneletti.

HALK ANA MUHALEFET PARTİSİNE GÜVENMEDİ... İYİ Parti'nin tahminlerden fazla oy alabileceğini savunan Lütfü Türkkan, "Üçüncü çıkış yolu arıyordu herkes. Ana muhalefet partisine de çok güvenemedi. Güvenmiş olsaydı CHP daha önce 3-4 defa üst üste girdiği seçimde başarı sağlayabilirdi" dedi. Eski MHP milletvekili olan Türkkan şöyle devam etti:

YÜZDE 16.8'İN ALTINA HİÇ DÜŞMEDİK... "Üçüncü bir yol olarak milletin ihtiyaçlarına İYİ Parti çıktı. İYİ Parti'yi millet mutlaka bir yere konumlandıracak. Bizim yaptığımız hiçbir ankette şu anda yüzde 16.8'in altına düşen anketimiz hiç yok. Üstlerini de gördük."

DİP DALGA İYİ PARTİ'Yİ 83'ÜN ANAVATANI YAPAR... "Alttan gelen dip dalgasının İYİ Parti'yi nereye sürükleyeceğine dair çok öngörülemez bir tahminimiz var. Ben bunu 83 yılında Özal'ın Anavatan Partisi ve 2002 yılındaki Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'sine de benzetiyorum. Gelecek dip dalgası herkesi iki seksen yere uzatabilir."

SAADET SEÇMENİ İNCE'YE OY VERMEZ... Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde, Saadet Partisi seçmeninin CHP’nin adayı İnce'ye oy vermeyeceğini savunan Lütfü Türkkan, "Saadet Partisi kaç oy alırsa alsın, sayın Temel Karamollaoğlu ikinci tura sayın İnce'nin kalması halinde seçmenini sayın İnce'ye oy vermeye götürmekte zorlanır, kesinlikle söylüyorum. Sayın Muharrem İnce'nin kişiliğinden ziyade CHP'nin 50 yıldır Türkiye'de devam eden sağ seçmenin karşısındaki tavrıdır aslolan. Sağ seçmenin bakışından kaynaklanıyor” dedi.

Sitene Ekle