BIST 9.488
DOLAR 32,50
EURO 34,72
ALTIN 2.499,35

İyi ki varsın Eren…

Çanakkale Savaşı iyice şiddetlenmişti. Düşman savaşı kazanmak için elindeki tüm imkanları kullanıyordu...

Çanakkale Savaşı iyice şiddetlenmişti. Düşman savaşı kazanmak için elindeki tüm imkanları kullanıyordu. Her geçen gün şehit sayımız artıyordu. Öyle ki, cephede yer yer boşluklar oluşmak üzereydi. Diğer cephelerden de asker takviyesi mümkün değildi.

Anadolu’da ise seferberlik en üst düzeydeydi. Tarih boyunca esaret görmeyen milletimiz, düşmanlara asla boyun eğmemeye kararlıydı.

Cepheye 15 yaşından büyük, eli silah tutan tüm erkekler gönderilmek durumundaydı. Her aileden bir erkek, ailesine kol kanat germek ve onların geçimlerini sağlamak için evde kalabilirdi. Ancak onlar evde kalmak istemiyor, cephede savaşmak istiyorlardı. Çünkü biliyorlardı ki; Vatan, Bayrak, Ezan, Namus onlara emanetti. Emanete sahip çıkmak için gereken ne ise onu yapma konusunda hiçbirinde tereddüt yoktu. Tıpkı dedeleri, babaları, amcaları, abileri ve komutanları gibi onlarda Vatanlarını her şeyin üzerinde tutuyorlardı. 15’liler diye anılan o büyük yürekleri düşününce gözlerin dolmaması mümkün mü?

Çanakkale Savaşını kazandık. Kurtuluş Savaşını da…

Düşmanımız olan tüm devletler anladı ki, yeryüzünde vatanına bizim kadar düşkün bir millet yok.

Şimdi de değişen hiçbir şey yok. Olmayacak.

Trabzon'un Maçka ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül bunun kanıtıdır. O da 15 yaşındaydı. Ve tıpkı vatanı için gözünü dahi kırpmadan canını feda eden şehit abisi Ferhat Gedik Başçavuş gibi geri adım atmadı ve vatan hainlerinden korkmadı.

Bir eve girerek hırsızlık yapan teröristleri gördü. Hemen gidip karakola haber verdi. Sonrasında asker abilerine tam olarak yeri göstermek için oraya tekrar geldi. Korkup kaçmak, endişelenmek aklına dahi gelmedi. Henüz 15 yaşındaydı ama vatan sevgisinin ve vatanı müdafaa etme görevinin yaşının olmadığını biliyordu.

Yaklaşık iki ay önce sosyal medya hesabından paylaştığı yazıyı şimdi tüm Türkiye biliyor. Ve hep bir ağızdan, yekvücut olmuş şekilde diyoruz ki: İyi ki varsın Eren.

*

Tüm dünyanın iyi bildiği bir şey var, bizler içeride birliği ve beraberliği sağlarsak bileğimizin bükülmesi mümkün değil. Bu yüzden bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Ancak başaramayacaklar. Biz her daim vatan sevgimizi yüreğimizin en derininde koruyoruz olacağız.

Sağlıcakla kalın…