BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İyi akşamlar yerine yavşaklar diyince...

Dünyaca ünlü grup Il Divo Kuruçeşme'de verdiği konserde hayranlarını gülme krizine soktu

Abone ol

Dünyaca ünlü grup Il Divo, Kuruçeşme Arena'da fırtınalar estirdi. Ünlü grup İstanbul'un eşsiz manzarına hayran kaldı.

Seyirciyi sürpriz yaparak Türkçe selamlayan grup 'iyi akşamlar' kelimesini yanlış kullanınca olan oldu...

Dünyaca ünlü grup Il Divo önceki akşam dünyanın dört bir yanından gelmiş hayranlarıyla Kuruçeşme Arena’da buluştu.

Sesleri, şarkıları, yakışıklılıkları ve kah seyirciyle kah birbirleriyle yaptıkları sohbetleriyle Il Divo ekibi Boğaz kıyısında sezonun unutulmayacak konserlerinden birini gerçekleştirdi.

İYİ AKŞAMLAR NASILSINIZ DEMEYE ÇALIŞTILAR AMA...

konsere yaklaşık yarım saat gecikmeli olarak çıkan ünlü gruba ilgi bir hayli yoğun oldu. Bir Fransız, bir İtalyan, bir İspanyol ve bir İsviçreli'den oluşan Il Divo, klasik eserlere getirdikleri yeni yorumlar ile dünyanın en önemli quartetlerinden kabul ediliyor. Grup "Come What May" şarkısı ile konsere başladı. Ardından açılış konuşmasını grup adına söz alan ekibin Fransızı Sebastian Izambar Türkçe olarak "İyi akşamlar İstanbul nasılsınız?’ demeye çalışırken ‘Yavşaklar İstanbul nasılsınız?' demesi ortaya bir anda şaşkınlık ve gülme krizine neden oldu.

İKİNCİ KEZ SEYİRCİYİ SELAMLADILAR

Seyircinin kıkırdaması üzerine, İsviçreli Urs Buhler, Sebastian'ın telaffuzuna da takılarak daha anlaşılır bir Türkçe ile "İyi akşamlar İstanbul" diye seyirciyi bir kez daha selamladı. Daha sonra İstanbul hakkında düşüncelerini dile getiren grup üyeleri ‘Tarihi, kültürü ve özelliklede Boğaz'a hayranlıklarını ifade ettiler.

İSTANBUL'A ÖVGÜLER YAĞDIRDILAR

Sebastian, Urs'un gruptaki dil uzmanı olduğunu belirtti ve "bu akşam burada olduğumuz için çok heyecanlıyız. Çocukluğumdan beri İstanbul hakkında çok şey duydum" diye devam etti. İlk kez İstanbul'a gelen grup üyeleri, hem Turkcell Kuruçeşme Arena'nın manzarasına hem de İstanbul'un güzelliklerine sık sık övgüler yağdırdı.

Seyirciye " çok şanslısınız" dedi. "Dove L'Amore", "Adagio", "Nella Fantasia" ve "Si Tu Mi Amas" parçaları ile devam eden gece de grup gecenin finalinde ayakta alkışlandı. "Don't cry for me Argentina", "Everytime", "My Way" şarkılarını Boğaz köprüsünün eşsiz manzarasına karşı seslendiren grup üyelerinin İstanbul'a hayranlığını David' Miller "Bu şehrin yüz binlerce yıllık inanilmaz bir tarihi var. Burada olmak inanılmaz" sözleriyle dile getirdi. Konserin ikinci yarısı "Senza Parole" ve "Melanconia" ile başladı. "La Vida Sin Amor" parçasından önce ekibin İspanyolu Carlos Marine, bayan hayranlarını "Kaçınız dans etmeyi biliyorsunuz, hepinizi dans ederken görmek istiyorum. Az sonra salsa yapacağız ve aranızdan en seksi dans edeni seçeceğim" diyerek dansa davet etti.