BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.427,03
HABER /  GÜNCEL

Iwan Watson'ı çağıran TSK değil bakın kim?

Recep Tayyip Erdoğan'ın 'CNN dalkavuğu' dediği Ivan Watson sınıra TSK tarafından mı çağırıldı? İşin aslı bakın ne çıktı?

Abone ol

İNTERNET HABER - Erdoğan’ın Gezi protestolarındaki haberleri sebebiyle ‘CNN’in dalkavuğu, dış mihrak ve casus’ olarak itham ettiği CNN muhabiri Ivan Watson, Suriye sınırında çekim yapınca gözler TSK'ya döndü.

İddiaya göre Iwan Watson Genelkurmay tarafından özel olarak davet edilmişti. İşin aslı Genelkurmay'ın yaptığı bilgilendirme ile ortaya çıktı.

TSK DEĞİL BAŞBAKANLIK ÇAĞIRMIŞ

Genelkurmay açıklamasına göre Watson izni Başbakanlık Müşavirliği ve Kilis Valiliğinin isteği üzerine alabildi. Bu konuda TSK'ya istekte bulunan Başbakanlık ve Valilik, CNN Muhabirinin olumlu bir haber yapacağı ülke tanıtımı açısından bu iznin gerekli olduğunu bildirdi. Genelkurmay da Kilis Valisi de yanında yer alacağı için çekim izni verdi.

"TÜRKİYE NASIL KORUNUYOR" DİYE HABER YAPTI

Amerikalı gazeteci, sınırda askeri bölgeleri gezerek ‘Türkiye’nin sınırı nasıl koruduğuna ilişkin’ bir haber yaptı. ‘Dış mihrak’ Watson’ın, askeri bölgelerin içine girerek nöbet noktalarından görüntüler almasına da izin verildi.

ÖZEL TURUNU TWITTER'DAN PAYLAŞTI

Amerikalı gazeteci haberini Twitter’dan, “Türk ordusu bana Suriye’yle ilgili güvenlik önlemleri aldığı sınırının bir kısmında özel bir tur yaptı” diye duyurdu.

2.20141021100436.jpg 

IVAN WATSON KİMDİR?

Ivan Watson Gezi eylemlerinin birinci yıldönümünde canlı yayında gözaltına alınmış ve ardından da dönemin başbakanı Erdoğan’ın ‘CNN’in dalkavuğu‘ sözleriyle ettiği hakarete maruz kalmıştı. Türkiye’de gazetecilere yönelik baskının yabancı bir muhabire kadar yansıması uluslararası basında geniş ilgi uyandırmış; ABD Dışişleri Sözcüsü Marie Harf Erdoğan’ın iddialarına “Gülünç bir suçlama” yorumunu yapmıştı.

Uzun yıllar CNN International’ın İstanbul muhabirliğini yapan Watson, buradaki görev süresinin dolduğu gerekçesiyle Hong Kong’a gönderilmişti.

İŞTE SURİYE SINIRINDAKİ O HABER