BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İTÜ'de budist tapınağı sürprizi!

İTÜ’lü öğrenciler “Budist tapınağı istiyoruz” diyerek Change.org’da imza kampanyası başlattı. Kampanyaya yaklaşık 6 bin kişi destek verdi.

Abone ol

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü Mehmet Karaca’nın, öğrencilerden gelen cami isteğini değerlendirerek İTÜ’ye cami yapılacağını duyurmasının ardından İTÜ’lü öğrenciler “Budist tapınağı istiyoruz” diyerek Change.org’da imza kampanyası başlattı. Kampanyaya yaklaşık 6 bin kişi destek verdi.

REKTÖR SİNAGOG DA AÇARIZ DEDİ AMA...

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Mehmet Karaca, İTÜ24’ün sorularını yanıtladı. “Stratejik planın içinde kampüse cami yapılması gibi bir plan var mı?” sorusunu, “Var tabii. Her türlü plan var. Sadece cami de değil, isterlerse sinagog da açarız. Yeter ki talep gelsin” diye cevapladı.

Bu cevabı ardından İTÜ’lü öğrenciler ‘Budist tapınağı’ istediklerini belirtti. Öğrenciler, “Rektörümüz Mehmet Karaca İTÜ’ye yeterli sayıda istek geldi diye cami yapacak. Ve istek olursa her şeyi yapacağını beyan etti. Biz de Budist tapınağı istiyoruz” diyerek Change.org’da imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 27 Mart Cuma günü saat 17.00’ye kadar 5 bin 858 kişi destek verdi. Rektör Karaca’nın talebe nasıl karşılık vereceği ise merak konusu.