BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,07

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

İtü'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan rektör prof. dr. muhammed şahin, minibüsün 50 kilovat saatlik bataryalarla tam yüklü haldeyken minimum 120 kilometre yol gidebilecek ve saatte maksimum 150 kilometre hıza erişecek şekilde tasarlandığını söyledi.

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

İTÜ'de düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Muhammed Şahin, minibüsün 50 kilovat saatlik bataryalarla tam yüklü haldeyken minimum 120 kilometre yol gidebilecek ve saatte maksimum 150 kilometre hıza erişecek şekilde tasarlandığını söyledi.

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

Minibüste kullanılan bataryaların 3000 devir dolum ömrü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, 120 kilometrelik mesafede elektrik tüketim maliyetinin 18-19 TL olduğunu belirtti.

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

“Elektrikli minibüsün enerji maliyeti, dizel bir minibüsten üçte birden daha az” diyen Şahin, şunları kaydetti: "Bu yıl üniversitemizin bütçesi yüzde 29 rekor bir artış sağladı. Devletimiz ve yatırımcımız bu yaptıklarımızın karşılığını vermeye başladı. İki yıl içinde üniversitemizin Ar-Ge yatırımı ise toplam 200 milyon doları bulmaktadır.”

İTÜ elektrikli minibüs yaptı

Prof. Dr. Şahin, elektrikli minibüsün bir aydan bu yana Maslak'taki yerleşke içinde kullanıldığını ifade etti. Şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadıklarını bildiren Şahin, “Minibüsün seri üretim çalışmaları bir yıl içinde tamamlanacak” dedi.