BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.278,43
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

İttifak kurduğu söylenen 4 partiyle ilgili flaş gelişme

2019 seçimleri için Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi, Hak ve Adalet Partisi ile Adalet Partisi'nin ittifak kurduğu haberi doğru çıkmadı. İşin aslını Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak köşesinde yazdı.

Abone ol

Merkez sağ partilerinden AP, DYP, ANAP ve HAP’ın ittifak yapacağı yönünde bir haber yayıldı. Peki siyaset kulislerini hareketlendiren bu haber doğru mu? Star gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, 4 partinin itttifak kurduğu iddiasını bugünkü köşesinde ele aldı. İşte Albayrak'ın yazısının ilgili bölümü:

ADALET PARTİSİ: ERDOĞAN'DAN UZAK DURMAYI VATANA İHANET SAYARIZ
"Bir süre önce, şer ittifakının sözcüsü olan kanallardan birinde, merkez sağ bakiyesi AP, DYP, ANAP ve HAP’ın; İP ile ittifak yapacağı yönünde bir haber yayıldı.  Gerçi tam bir “Himmete muhtaç dede, kime himmet ede” durumu... Barajı aşamayan bir İP, başkalarını barajdan nasıl çıkaracak acaba? 

Ama bu yalanı yayınlayanlar, “İsimleri bir anlam ifade eden bu partiler de Cumhur İttifakı’na katılmıyor” algısını yayma peşindeler elbette.  Nitekim, etkili de olmuşlar ki, bu partileri, bu kararlarından(!) dolayı eleştiren yazarlar oldu. 

Oysa, bendenizi arayan Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, “Bu   dönemde Erdoğan’dan uzak durmayı vatana ihanet sayarız. AP, DYP, ANAP ve HAP olarak yoğun bir çalışma içerisindeyiz, desteğimizi yakında açıklayacağız” dedi. 

Algı operasyonları bundan sonra çok daha yoğunlaşacaktır, şimdi dik durma ve uyanık olma zamanı... 

Nuh Albayrak'ın yazısının tamamı

Ankara bu haberle hareketlendi: 4 parti ittifak kurdu!