BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,15
HABER /  GÜNCEL

İTO Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı

Dün gece kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İTO Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı. Çağlar'ın tabutun üzerine kabe örtüsü serilmesi dikkat çekti...

Abone ol

Geçirdiği ani kalp krizi sonucu hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar son yolculuğuna uğurlandı. Çağlar'ın tabutunun üzerine kabe örtüsü serildi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nden cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldı. 

SİYASETTE İBRAHİM KARDEŞİMİZLE YOLA ÇIKTIK: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çağlar'ın cenaze töreninde kısa bir konuşma yaptı. Erdoğan, "Siyasette İbrahim kardeşimizle yola çıktık. Kendileri de sivil toplum örgütleri arasında en önemli kuruluşlardan biri olan İTO'ya başkan oldu. İrtibatımız hiç kesilmedi. İnançlı bir kardeşimiz olduğuna münasebetlerimiz dolayısıyla inanıyoruz. Tüm ailesine başsağlığı diliyorum. İş dünyasına başsağlığı diliyorum. Ama biz sunu biliyoruz. Biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Aslolan mümin olarak ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, aslolan bu... Tekrar tüm dostlarımıza başsağlığı diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Çağlar'ın tabutunu bir süre omzunda taşıdı. Çağlar'ı taşıyan cenaze arabası, Sahrayıcedit Aile Kabristanı'na gitti. Çağlar burada toprağa verildi. 

Bölgede yoğun güvenlik önlemlerinin alınırken Çağlar'ın tabutunun üstüne Kabe örtüsü serilmesi dikkat çekti. 

400 bini aşkın üye sayısı ile dünyanın en büyük odalarından biri olan İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar'ın (57), cenaze törenine iş, siyaset ve sanat camiasından binlerce kişi katıldı. 

Sevenleri İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadıSevenleri İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadıSevenleri İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadıSevenleri İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

İbrahim Çağlar'ın cenaze törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, çok sayıda bakan, milletvekili ve işadamı da katıldı.

Cami avlusuna gelenlerin taziyelerini merhum işadamı İbrahim Çağlar'ın eyi Nilgün Çağlar ile kızı Dilanur ile birlikte kabul etti.

Kimi zaman ayakta kimi zaman oturarak taziyeleri kabul eden Nilgün Çağlar, “Çok çalışırdı. Kısa ömründe herhalde 100 yıllık çalışmıştır.” dedi.

YAKINLARI TAZİYELERİ İLAM'DA KABUL ETTİ

Cenaze öncesinde Çağlar'ın yakınları Üsküdar'daki İlmi Araştırmalar Merkezi'nde (İLAM) taziyeleri kabul etti. İbrahim Çağlar'ın vefatı dolayısıyla Üsküdar'da bulunan İLAM'da düzenlenen taziye ziyaretine, sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda yönetici ve iş adamı katıldı. Taziyeleri İbrahim Çağlar'ın ağabeyi Ahmet Çağlar ve yakınları kabul ederken, İTO Genel Sekreteri Ömer Bal ve yönetim kurulu üyeleri ile İTO Meclis Başkanı Şekib Avdagiç de taziye kabulünde hazır bulundu.