BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
BİLİM - TEKNOLOJİ

İthal ediliyordu, dünyaya satılıyor

Türk mühendislerin savunma sanayisindeki Ar-Ge çalışmalarıyla hem ithalatın önüne geçildi hem de dünyaya ihraç edilen bir marka yaratıldı.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen teleskopik yükseltme sistemleriyle bu alandaki ithalatın önüne geçilirken, kısa sürede ihracat başarısı yakalandı.

MILMAST, Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği (SAHA İstanbul) tarafından organize edilen SAHA EXPO 2018'de teleskopik yükseltme sistemlerini (mast) tanıttı.

İleri mühendislik şirketlerinden FİGES AŞ, 2015'te teleskopik yükseltme sistemlerinin bir iç proje olarak geliştirilmesine yönelik adım attı. Bu konudaki çabalar önce ürüne ardından MILMAST markasına dönüştü ve sistem uluslararası savunma sanayisi pazarına tanıtıldı.

Teleskopik yükseltme sistemleri askeri ve sivil alanlarda kullanılmak üzere geliştirildi. Yurt dışından ithal edilen sistemler, mekanik tasarım ve ürün geliştirme ekibi tarafından tasarlandı ve üretildi.

İleri teknoloji elektromekanik karbon kompozit teleskobik yükseltme sistemleri ağır yükleri emniyetli şekilde taşıyabiliyor. Yüksek mukavemetli, dengeli, düşük bakım gereksinimli sistemler, 3-15 metreye kadar yükselebilen geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor.

Askeri standartlara uygun üretilen sistemler, eğimli arazilerde, yüksek rüzgar yüklerinin olduğu ağır ve zorlayıcı çevre koşullarında görev yapabiliyor. Farklı boy ve taşıma kapasitelerinde üretilen sistemler, savunma sanayisinin yanı sıra mobil haberleşme ve telekomünikasyon sistemleri, itfaiye araçları, denizcilik ve sivil gözlem uygulamalarında da üstün kullanım özelliklerine sahip bulunuyor.

MILMAST, patentli kilitleme sistemiyle rakiplerine kıyasla teknik üstünlük sağlıyor.

Sitene Ekle
Etiketler