BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,67
HABER /  POLİTİKA

İtalyan gazetesinden Erdoğan'a çirkin sözler

İtalyan gazetesi Corriere della Sera gazetesi son günlerde Türkiye'de yaşanan terör saldırılarını sayfalarına taşıdı, Erdoğan için çirkin benzetmeler yaptı.

Abone ol

İtalyan Corriere della Sera Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlan "Türkiye: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi krizinin sinyali şiddet" başlıklı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan için çirkin sözler kaleme alındı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı 'kibirli' ve 'megaloman' olarak tanımlayan yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında çatışma yaşandığı iddia edildi.

TERÖR EYLEMLERİNE 'SOSYAL KRİZ' KILIFI

Gazete haberde son iki gün içinde yaşanan terörist saldırıların nedeninin ise 'sosyal kriz' olduğunu ileri sürdü. Eylemleri yapanların terörist kimliklerinden ise haberde hiç bahsedilmedi.

Makalede, "Hemen her gün Türkiye'yi özellikle de metropol İstanbul'u vuran şiddet olaylarındaki artış, ülkenin içinde bulunduğu ağır sosyal krizle açıklanabilir. Geçmişteki kadar iyi olmayan ekonomi, krizi daha da ağırlaştırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kibri ve aşırı gücüyle siyasi tansiyonu kışkırtması krizi artırdı" denilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tutumunun Ak Parti içinde de itirazlara neden olduğu öne sürüldü.

ERDOĞAN İÇİN ÇİRKİN SÖZLER

Haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan için de çirkin sözler dile getirildi.

"Ancak şimdi, Erdoğan'ın kibri tüm limitleri aştı, gerek iç politika gerekse maceracı dış politika, hemen hemen tüm uluslararası gözlemciler tarafından berbat bulunuyor" ifadelerinin yer aldığı yazıda 'megaloman' olarak tanımlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemine geçilip ülkede tek güç haline gelmek amacıyla 7 Haziran'da yapılacak parlamento seçimlerinde üçte ikilik sandalye sayısına ulaşmayı hedeflediği iddiasında bulunuldu.

ERDOĞAN ÜZERİNE BAHİS

Antonio Ferrari'nin kaleme aldığı haberde bir de Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine bahiste bulunuldu.

"Ülkeyi tek başına yöneten ılımlı İslam partisi koltuk sayısındaki çoğunluğu kaybetme riskiyle karşı karşıya. Ancak Erdoğan'ın her yolu deneyeceğine bahse girebilirsiniz" denildi.