BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
GÜNCEL

İtalya’daki depremden 7 saat sonra yaşanan mucize!

İtalya’nın batısında, merkez üssü Ischia Adası olan 4 büyüklüğünde deprem oldu. İtalya’daki depremden 7 saat sonra bir mucize yaşandı 7 aylık bebek Isabella sağa kurtarıldı...

İtalya’nın Ischia Adası açıklarında meydana gelen depremde ölenlerin sayısı 2 olarak açıklandı.7 aylık bir bebek yaklaşık 7 saat; 11 yaşındaki ağabeyi de 14 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkartıldı. 8 yaşındaki diğer kardeşin de enkazdan kurtarılma çalışmaları sürüyor.İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü (INGV), ilk yaptığı açıklamada, pazartesi akşamı yerel saatle 20.57?de meydana gelen depremin 3,6 büyüklüğünde ve yerin 10 kilometre derinliğinde olduğunu duyurmuştu.Ancak ilerleyen saatlerde yapılan açıklamada, depremin büyüklüğü 4, derinliği ise 5 kilometre olarak revize edildi.Sivil Savunma Genel Müdürlüğü, depremin merkez üssüne en yakın olan Casamicciola semtinde 6 evin çöktüğünü açıkladı.Kurum, depremde 2 kişinin öldüğünü belirtirken, bunlardan birinin cansız bedeninin halen enkazdan çıkarılmayı beklediğini bildirdi.

ENKAZ ALTINDAKİ KARDEŞ İÇİN ZAMANLA YARIŞILIYOR

Enkaz altında kalan 5 kişilik bir aileden de, anne-baba ve 7 aylık bebekleri, gece yapılan arama-kurtarma çalışmaları sonucu sabaha karşı sağ olarak kurtarıldı. Depremden 7 saat sonra enkazdan çıkarılan Isabella adlı bebeğin durumunun iyi olduğu kaydedildi. Ailenin, yataklarının altına sığınan dğer 2 çocuğunun, aralıksız süren enkazdan çıkarılma çalışmaları da sabaha kadar sürdü. Yetkililer, 11 yaşındaki Mattias adlı çocuğun, güçlükle yürütülen çalışmalar sonucu yaklaşık 14 saat sonra enkazdan sağ alındığını duyurdu.Mattias'ın 8 yaşındaki kardeşi Ciro'nun da sağ olduğu ve kurtarılmaya yakın olduğu belirtildiBu arada, molozlarda açılan deliklerden uzatılan şişelerle çocuklara sabaha kadar su verildi. Yaralanan 39 kişinin ise durumlarının ağır olmadığı açıklandı.

Sitene Ekle