BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,93
ALTIN 2.433,96
HABER /  DÜNYA

İtalya'da son dakika çığ felaketi! Onlarca ölü var

İTALYA son dakika deprem sonrası çığ felaketiyle sarsıldı. Deprem sonrası meydana gelen çığ felaketinde 30 kişi yaşamını yitirdi.

Abone ol

İTALYA son dönemde arka arkaya yaşanan depremlerle sarsıldı. Bugün yine son dakika deprem haberi geldi. Deprem sonrası yaşanan çığ felaketinde 30 kişi öldü.

Gün boyu depremlerle sarsılan ülkede, Pescara kentinin batısındaki Rigopiano mevkisinde bulunan Hotel Rigopiano Gran Sasso Resort'a hava koşulları ve sismik hareketlerinin tetiklemesiyle oluştuğu tahmin edilen çığ düştü.

İTALYAN MEDYASI HABERİ DOĞRULADI

AFP sabah saatlerinde geçtiği haberde, çığ altında kalan en az üç kişinin kayıp olduğunu bildirdi. Ancak daha sonra İtalyan medyasında çıkan haberlerde, "çok sayıda" kişinin çığ altında kalarak öldüğü duyuruldu.

30 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İtalya'da deprem sonrası yaşanan çığ felaketinde ilk belirlemelere göre 30 kişi hayatını kaybetti.

BİR SAAT İÇİNDE 3 DEPREM

İtalya bir saat içinde büyüklüğü 5.3 ila 5.5 arasında değişen 3 depremle sarsıldı. İtalya'nın orta bölgesi bir saat içinde büyüklüğü 5'in üzerinde 3 depremle sallandı.İlki TSİ 12.24'te 5.3 büyüklüğünde kaydedilen depremin ardından 13.14'te 5.5 ve 13.25'te 5.3 şiddetinde sarsıntılar yaşandı. İtalya Ulusal Jeofizik ve Volkan Araştırmaları Kurumu'nun verdiği bilgilere göre depremlerin merkez üssü 24 Ağustos 2016'da 6 büyüklüğünde olan ve 299 can kaybının olduğu Amatrice kenti yakınlarında 8 ila 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

YOĞUN KAR YAĞIŞI VAR

Depremlerin Roma, Floransa ve Napoli şehirlerinde de hissedildiği kaydedildi. Depremlerin yaşandığı bölgede yoğun kar yağışı sonrası ulaşım zorlukla gerçekleşiyor.