BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  DÜNYA

İtalya'da bombalı saldırı

İtalya'da dün bir okulun önünde düzenlenen bombalı saldırının ardından soruşturmayı yürüten başsavcı bir açıklama yaptı

Abone ol

İtalya'nın Adriyatik denizi kıyısındaki Brindisi kentinde, dün bir okulun önünde düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten Brindisi Başsavcısı Marco Dinapoli, saldırının münferit bir olay olabileceğini söyledi.

Brindisi'de dün sabah Galanti caddesinde bulunan kız öğrencilerin çoğunlukta olduğu Falcone-Morvillo Enstitüsü'nün nizamiye girişindeki bombalı saldırıya ilişkin soruşturma devam ediyor.

16 yaşındaki Melissa Bassi'nin hayatını kaybetmesine ve 6 kişinin yaralanmasına yol açan saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Brindisi Cumhuriyet Başsavcısı Marco Dinapoli, bu tarz bir saldırıyı tek bir kişinin de yapabileceğini belirterek, "Münferit ve bireysel bir eylem olabilir. Bu organizasyonu sadece bir kişi de yapabilir" dedi.

Çevredeki güvenlik kameralarının görüntülerinin inceleme altında olduğunu ve ellerinde iyi görüntüler olduğunu ifade eden Dinapoli, bombanın uzaktan kumada düzeneğiyle patlatıldığına dair görüntüler olduğu bilgisini verdi.

Başsavcı, Melissa Bassi'nin hayatını kaybettiği ana ilişkin görüntülerin korkunç olduğunu söyledi.

Dinapoli, saldırıda mafya parmağı olasılığının düşük olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, ''Angelus Duası''nda, Brindisi'deki saldırının "alçakça" olduğunu belirterek, "Ne yazık ki dün genç kız ve erkeklerin bulunduğu Brindisi'deki okula yapılan alçakça saldırıyı hatırlatmak zorundayım. Sizi, aralarında ağır yaralının da bulunduğu yaralılar ve özellikle genç Melissa ve onların acılar içindeki yakınları için dua etmeye çağırıyorum" dedi.

Bu arada, dünkü saldırıda ağır yaralanan Melissa Bassi'nin yakın arkadaşı Veronica Capodieci'nin, Lecce'deki bir hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Melissa Bassi için cenaze töreninin yarın memleketi Mesagne'da yapılacağı ifade edildi.