BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
HABER /  DÜNYA

İtalya rehineler seks yaptı iddiasını konuşuyor

Suriye'de kaçırılan 2 İtalyan rehinenin savaşçılarla seks yaptığı iddiası ülkede tartışma konusu oldu.

Abone ol

İTALYA Senato Başkan Yardımcısı Maurizio Gasparri'nin, Suriye'de kaçırıldıktan 5 ay sonra serbest bırakılan ve bunun için 12 milyon dolar fidye ödendiği iddia edilen 2 kadın yardım görevlisinin, kendilerini kaçıranlarla seks yaptığını iddia etmesi tartışmaya yol açtı.

Nusra Cephesi üyeleri tarafından kaçırıldığı bilinen 21 yaşındaki Vanessa Marzullo ile 20 yaşındaki Greta Ramelli, geçen Perşembe günü Türkiye üzerinden Roma'ya getirildi.
Eski başbakanlardan Silvio Berlusconi'nin lideri olduğu Forza Italia'ya (Haydi İtalya) üye olan Maurizio Gasparri, mikroblog sitesi Twitter'dan paylaştığı iletide yazdığı, "Venessa ve Greta, savaşçılarla kendi rızalarıyla seks mi yaptılar? Ve bunu biz ödüyoruz" iddiasıyla tepkileri üzerine çekti.

KAMUOYU İKİYE BÖLÜNDÜ
"Gasparri Twitter'dan defol" başlığıyla açılan bağlantı (hashtag) kısa sürede Twitter'daki ülke gündeminin ilk sırasında yer alırken, Gasparri'ye destek çıkarak, rehineleri itham edenlerin sayısı da oldukça arttı.
Ünlü Yazar Roberto Saviano Twitter hesabından, "İtalyan senatörleri, Gasparri'nin başkanlık yapacağı günlerde, onurlarını koruyarak salondan çıkmaya davet ediyorum" diye tepkisini gösterdi.

GASPARRİ: BANA SANSÜR UYGULANIYOR
Sosyal medyada istifaya davet edilen ve daha önce de birçok kez gaflarıyla gündeme gelmiş olan Gasparri ise, La Repubblica'ya verdiği röportajda kendisini şu sözlerle savundu:
"Bu haberi 'piove governo ladro' adlı bir sitede okudum. Bunun sadece doğru olup olmadığını anlamak istemiştim. Bu site, o iki kadının, savcılara verdikleri ifadeden yola çıkarak bunu aktarmış. Bunun doğru olmadığını umduğumu da yazdım. Bana karşı bir sansür havası var. Ben bir şey iddia etmedim, sadece sordum. Bunda kötü bir şey yok. Eğer o site yalan haber yaptıysa bunun bedelini birileri ödemeli."
Kurumsal kimliği hatırlatılan ve bu nedenle Twitter'ın bu tarz şeylerin yazılması için doğru bir platform olmadığı hatırlatılan Gasparri, "Orası şeffaflık yeridir. Soru sormamda sakınca görmüyorum. Problem nedir?" diye karşılık verdi.
Gasparri, "Bakın, ben fidye ödenmesine karşıyım. Beni de kaçırsalar, hükümetin benim için para ödemesini asla istemem. O kadınların Suriye'ye neden gittiklerini bilmiyorum" diye sözlerine devam etti.
Serbest kaldıktan sonra İtalyan savcılara ifade veren Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli, ne şiddete uğradıklarını ne de cinsel tacize maruz kaldıklarını söylemişlerdi.