BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,81
ALTIN 2.513,09
HABER /  GÜNCEL

İtalya "Türk cihatçıyı" sınır dışı etti

İtalya'da Aralık sonundan bu yana, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 9 kişinin "cihat tehlikesi" nedeniyle sınır dışı edildiği açıklandı.

Abone ol

İtalya'da Aralık sonundan bu yana, aralarında bir Türk'ün de bulunduğu 9 kişinin "cihat tehlikesi" nedeniyle sınır dışı edildiği açıklandı.

İçişleri Bakanı Angelino Alfano bugün düzenlediği basın toplantısında İtalya'daki "cihat destekçileri" ve alınan güvenlik önlemleriyle ilgili bilgi verdi.

Alfano, "Aralık sonundan itibaren 9 kişi sınır dışı edildi: 5 Tunuslu. bir Türk, bir Mısırlı, bir Faslı ve bir Pakistanlı" dedi. Bakan, bu kişilerin kimlik bilgilerini ise açıklamadı.

İçişleri Bakanı'nın açıklamasına göre; bu kişilerin İtalya'da uzun süreli oturma izinleri bulunuyordu. Bu kişilerden bazılarının internet üzerinden radikal bağlantılar kurarak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne katıldığını öne süren Bakan, iki kişinin de aile üyelerini savaşmaları için Suriye'ye gönderdiği söyledi.

Alfano, yakında yeni sınır dışıların da olacağını açıkladı, ancak bu kişilerin önlem almasını engellemek için daha fazla bilgi vermedi.

Türkiye ziyareti

Angelino Alfano ayrıca, geçen cuma günü Türkiye'yi ziyaret ettiğini de hatırlatarak "Uluslararası işbirliği ağını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Mevkidaşlarımla sürekli temas halindeyim" dedi. Alfano, "Türkiye'ye gittim çünkü terörle mücadele çok önemli, ve Türkiye'de bir milyon Suriyeli mülteci var, (kaçak göçmen taşıyan) gemiler de oradan kalkıyor. Suç örgütlerinin bu hareketlerinin önlenmesini istedik. İşbirliği isteği olduğuna dair olumlu bir izlenim edindim" diye konuştu.