BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
HABER /  GÜNCEL

İtalya: Monti kampanyasını başlattı

İtalya'da başbakanlığı vekaleten yürüten Mario Monti seçim kampanyasını başlattı. Merkez ittifakın liderinin Berlusconi için de sözleri var.

Abone ol

Morio Monti 24-25 Şubat'ta yapılacak seçimlerde aday olmayacak.

İtalya'da genel seçim kampanyasını başlatan merkez ittifakın lideri ve başbakan vekili Mario Monti çalışanların vergi oranını düşürme vaadinde bulundu.

Emekli bir iktisat profesörü olan Monti geçen sene hükümetin başına getirilmiş, Silvio Berlusconi'nin partisi hükümete olan desteğini aralık ayında çekmişti.

İtalya'da seçimler şubat ayı sonunda yapılacak; Monti'nin başında olduğu merkez ittifakı, Berlusconi'nin sağcı Özgürlük Halkı Partisi ve yelpazenin solundaki Demokratik Parti ile çekişiyor.

Monti radyoda yaptığı konuşmada "İtalya için tünelin sonundaki ışık artık çok daha yakın" dedi.

Monti, rakibi Silvio Berlusconi hakkında sert ifadeler kullandı.

Başbakan vekili, "Sayın Berlusconi benim için uygunsuz ifadeler kullandı... aile değerlerinden bahsetti" dedikten sonra bir imada bulunarak "Sanırım daha fazla bir şey söylememe gerek yok" dedi.

Muhabirler, Monti'nin "Yorum yapmak istemiyorum" sözleriyle Berlusconi hakkındaki seks skandallarına gönderme yaptığını belirtiyor.

Merkez yapılanmanın liderliğini yürütmekle birlikte seçimlere aday olarak katılmayan Monti yeniden göreve gelmesi halinde İtalya'nın mali yapısına olan güveni yeniden sağlamayı vaat etti.

Tahvil ihraç maliyeti düştü

Monti vekaleten başbakanlığı üstlendikten sonra bir vaadde bulunmuş ve Almanya'nın tahvil ihraç maliyetine yakın bir orana düşürmek istediklerini söylemişti.

İtalya'da bugün açıklanan veriler Monti'nin bu hedefini tutturduğunu ve İtalya'nın tahvil maliyetinin Almanya'nınkinin yarısı seviyesine gerilediğini gösterdi.

Almanya, Avrupa'nın en güvenli mali piyasası olarak kıstas alınan bir ülke konumunda.

İtalya ile Almanya'nın tahvil ihraç maliyeti arasındaki fark yüzde 2,87 yüzde puanın altına indi.

Monti'nin başındaki hükümet Kasım 2011'de işbaşına geldiğinde bu fark 5,74'tü.