BIST 9.726
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,47
HABER /  GÜNCEL

İtalya makam araçlarını e-bay’de satıyor

İtalya’da hükümet, tasarruf tedbirleri kapsamında makam araçlarının bir kısmını internet üzerinde açık artırmaya çıkarıyor. Devlete ait 59 bin makam aracından 151’inin 16 Nisan’a kadar e-bay sitesinde açık artırmayla satılması planlanıyor.

Abone ol

İtalya’da hükümet, tasarruf tedbirleri kapsamında makam araçlarının bir kısmını internet üzerinde açık artırmaya çıkarıyor.

Başbakan Matteo Renzi, ekonomik kriz önlemleri kapsamında kamu harcamalarında kesintiye gidilmesi ve makam araçlarının sayısının azaltılmasını istemişti.

Devlete ait 59 bin makam aracından 151’inin 16 Nisan’a kadar e-bay sitesinde açık artırmayla satılması planlanıyor. Satışa çıkarılan araçlar arasında Jaguar, Maserati, BMW, Aadi, Volvo, Fiat, Lancia gibi birçok farklı marka bulunuyor.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “kurumsal görevlerin yerine getirilmesinde artık ihtiyaç duyulmayan ve masraf yaratan” araçların satılmak için seçildiği belirtildi. Satış işleminin “şeffaf ve kamuya açık” şekilde yapılabilmesi için de internet ortamında yürütülmesine karar verildi.

Satışa çıkarılan araçların çoğunun eski ve çok kullanılmış olması yüzünden “kayda değer” bir gelir beklenmiyor. Ancak makam araçlarının elden çıkarılması sembolik bir önem taşıyor.

Başbakan Renzi, geçen Ocak ayında Twitter’a yazdığı bir mesajda “Bir bakanlık müsteşarının neden makam aracına binmesi gerekiyor? Müsteşarlar yürümeli” demişti.

Başbakan Renzi, makam araçlarını azaltmanın yanı sıra yönetim kademelerindeki isimlerin maaşlarının düşürülmesini de planlıyor.