BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

İtalya kaleci Buffon'u konuşuyor

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'un kalesini koruyan Gianluigi Buffon'un sözleri tartışılıyor.

Abone ol

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'un kalesini koruyan Gianluigi Buffon'un ''Topun çizgiyi geçtiğini görseydim de hakeme söylemezdim'' sözleri, çizmeyi ikiye böldü.

Serie A'nın 25. haftasında oynanan ve ligin zirvesini yakından ilgilendiren AC Milan-Juventus karşılaşmasının 15. dakikasında Milan 1-0 öne geçmiş, 25. dakikada ise Milanlı Sulley Muntari'nin kafa vuruşunda çizgiyi geçen topu hakem gol olarak değerlendirmeyince olay gündeme taşınmıştı. 

Buffon'un sözlerinden sonra ortaya çıkan etik tartışmasında, bazı isimler tecrübeli file bekçisine hak verirken bazıları da Buffon'u onurlu davranmaya çağırdı.

İtalya Hakemler Birliği Başkanı Marcello Nicchi, ''Buffon'un açıklamaları karşısında hayal kırıklığına uğradım. Benim kalecim, milli takımımın kaptanı, bu söyledikleriyle gençler için iyi bir örnek teşkil etmiyor'' dedi.

Nicchi'nin sözlerine tecrübeli eldivenden cevap gecikmedi ve ''Hayatım boyunca hiç ikiyüzlü olmadım. Aynı şeyleri yine söylerim. Herkesin kendine göre bir fikri var. Benim kulübümün bir parçacısıyım ve kendi fikrimi söyledim. Buna katılınır ya da katılınmaz. Ben diğerlerine saygı duyuyorum. Diğerleri de bana saygı duysun'' şeklinde konuştu.

Bir dönem Fenerbahçe'yi de çalıştıran teknik direktör Zdenak Zeman da ''Sembol isimlerin dürüst olması gerekir'' diyerek, Juventus kalecisini eleştirdi.

Juventus'un eski defans oyuncularından Paolo Montero ise ''Hayatım boyunca hep dürüst oldum ama saha içinde kazanmak isterim'' diyerek, Buffon'a destek verdi.

Buffon'a bir destek de rakip AC Milan'ın Brezilyalı stoperi Thiago Silva'dan geldi. Silva, hakemlerin bu tür maçlarda hata yapmaması gerektiğinin altını çizerek, ''Futbol benim hayatım. Ben olsam, ben de onun gibi aynı şeyi yapardım'' dedi.

Napoli Teknik Direktörü Walter Mazzari de Buffon'un sözlerinde kötü bir şey görmediğini söyledi.

İtalya Milli Takım Teknik Direktörü Cesare Prandelli de Buffon'un kaptanları olarak kalmaya devam edeceğini bildirdi.

İtalya'nın önemli spor gazetelerinden ''La Gazzetta dello Sport''un internet sitesinde Buffon'un sözlerine ilişkin yapılan ankette, yüzde 55,5 tecrübeli kalecinin sözleri samimi bir açıklama olarak değerlendirilirken, yüzde 44,5'i ise iyi bir örnek teşkil etmeyeceği yönünde görüş belirtti.